Продължете към съдържанието

vitrinadograma

Както сигурно сте забелязали през последните няколко години почти всички магазини използват широки прозорци и огромни стъклени витрини, и вече ги няма онези грозни и закрити тухлени или метални фасади. Освен, че придават по-красив и представителен вид на сградата, стъклените витрини имат още редица предимства – предлагат по-добра видимост към случващото се извън сградата, допускат повече светлина и т.н. Така, че ако сте собственик на такава сграда и все още сте със старите витрини, то, е крайно време да вземете мерки за сменяването на витрините с нови, по-модерни и функционални.

Важно, е да знаете, че съвременните витрини могат да бъдат, в какъвто цвят и форма пожелаете, но това трябва да бъде последната Ви грижа. Първото нещо, което трябва да гледате при избора на нова витрина или прозорец, е неговата сигурност издръжливост. Съществуват най-различни модели, като най-широко използвания, е тримилиметровия профил, който предлага отлична изолация на сградата. Стъклата се делят на няколко вида, като най-евтиния и същевременно с най-малки качества са профилите направени от флоатно стъкло. Те са изключително опасни за хората, тъй като при счупване се разпадат на достатъчно големи парчета, които биха могли сериозно да навредят на здравето на човека. Така, че не Ви препоръчваме да се спирате на подобен тип стъкла. Безспорно най-качествени са триплексовите. Първо се чупят изключително трудно и второ са безопасни за хората, тъй като при удар не се разпадат, а се пукат на малки парченца. Затова, по-добре инвестирайте малко повече средства, отколкото някой ден да Ви тежи на съвестта, че сте отнели човешки живот, за да спестите няколкостотин лева.

Най-добре се обърнете към специалисти, които могат да се заемат с монтажа на витрината, тъй като едва ли бихте се справили сами с него. Освен това те ще поемат и всичко около демонтирането на старата витрина.