Продължете към съдържанието

shkafkyrti  Ако поради една или друга причина Ви се наложи да демонтирате старото си обзавеждане, то трябва да сте наясно с някои неща. На първо време ще Ви бъде нужно доста свободно време, тъй като демонтажът на шкафове, кухни, секции и прочие изисква повече усилия и концентрация сравнение с разглобяването на легло, диван или друга мека мебел. Освен това ще Ви бъде необходим и подходящ автомобил, с който да транспортирате обзавеждането от точка А до точка Б. Така, че преди да започнете да разглобявате каквото и да било се уверете, че разполагате с всичко необходимо, инак в противен случай ще Ви бъде доста трудно.

Най-често срещания проблем при демонтирането на шкафове и останалите мебели, е липсата на подходящ транспорт, с който да бъдат извозени. При тази ситуация по-голяма част от хората прибягват до услугите на фирма, която може да им осигури подходящ автомобил и дори да се заеме с цялата операция – демонтиране и извозване. Подобна услуга би Ви спестила много време и нерви, които ще изразходвате за демонтирането и извозването на обзавеждането, но ако не може да си позволите излишни разходи, то нищо не Ви пречи сами да се заемете с тази работа.

изнасяне на диванКогато демонтирате многосъставни мебели, като секции, шкафове и т.н. трябва да сте изключително внимателни и концентрирани. Първо, за да не ги повреди, поради бързане или невнимание и второ, за да не ги демонтирате по такъв начин, който би Ви затруднил повторното им сглобяване. Добър вариант, е когато демонтирате секция или друга мебел с повече от три части да надписвате всяка една в реда на нейното демонтирате, което значително ще улесни повторното им монтиране.

Разбира се, ако не смятате да използвате отново старото си обзавеждане и просто желаете да се отървете от него, то най-лесния и логичен начин, е да го натрошите на малки парчета, които няма да Ви костват сериозно физически усилия, за да ги изнесете и изхвърлите на определеното за целта място.