Продължете към съдържанието

divankyrti Внасянето или изхвърлянето на диван, е трудна работа. Сигурен съм, че на всеки му се, е случвало поне веднъж в живота и знае за какво става въпрос. Особено за тези, които живеят в апартамент и им се налага да носят тежката мебел по многобройните стъпала в кооперацията, при положение, че дивана не се събира в асансьора. Разбира се, съществува и друг вариант – да издърпате или свалите дивана през прозореца с помощта на алпинистки въжета, но той не, е за препоръчване, ако живеете нависоко. Така, че ако искате да си спестите всички тези главоболия, то най-добре се свържете с някоя фирма, която предлага хамалски услуги и тя ще се погрижи за внасянето или изхвърлянето на дивана. Ако по една или друга причина, обаче не можете да си позволите наемането на професионални услуги, то ще трябва сериозно да помислите как да прокарате широкия диван през тесните отвори на кооперацията и жилището, в което живеете.

divania

За внасянето на дивана нямате много възможности – по един или друг начин трябва да успеете да го вкарате в жилището, но за изхвърлянето на стария имате няколко възможности, чрез които може да си улесните значително задачата. Първият и същевременно най-прост, е да го натрошите на малки парчета и да го пренесете, но ако смятате, че стария диван отново ще влезе в употреба и не искате да го изхвърляте, то варианта с натрошаването автоматично отпада. При това положение не Ви остава нищо друго, освен да го опаковате стабилно и да го спуснете с въжета през прозореца, но трябва да бъдете особено внимателни, тъй като дори при най-лекото разлюляване рискувате да счупите прозорците на съседите, които се намират под Вас.

Разбира се, не трябва да се отчайвате, че няма да успеете да изкарате дивана от дома си, тъй като щом един път сте успели да го вкарате, значи със сигурност ще успеете да го изнесете по един или друг начин, но за целта ще трябва да запазите самообладание и да се въоръжите с много търпение.