Продължете към съдържанието

garderobiПоради една или друга причина ни се налага да сменим мебелите си с нови – дали ще, е защото вече не ни харесват или пък до такава степен са се изхабили, че не си заслужава да ги ремонтираме, то в един момент трябва да ги сменим. Безспорно пазаруването, е едно от най-приятните неща за много хора, но замисляли ли сте се какво ще правите със старите и вече непотребни мебели? Ако не сте, то, е хубаво да решите какво ще ги правите, преди да хукнете по мебелните магазини и търговските центрове в търсене на ново обзавеждане.

Безспорно най-лесния вариант, е да изхвърлите старото си обзавеждане. Така ще си спестите куп усилия и време, които би Ви отнело разглобяването, натоварването и преместването им. При това положение, единственото нещо, което ще трябва да направите, е да ги натрошите на дребни части и да ги опаковате в чували, които след това да изхвърлите на определеното за целта място.

Разбира се, ако старите Ви мебели изглеждат като нови, то, е грехота да ги изхвърляте. Сигурен съм, че имате приятел, познат или съсед, който има нужда от нови, но поради една или друга причина не може да си позволи закупуването им, и с радост би се възползвал, ако му подарите част от ненужното Ви обзавеждане. В случай, обаче, че разполагате с вила или друго жилище, което бихте могли да обзаведете до голяма степен със старото си обзавеждане, то най-разумния и логичен начин, е да постъпите така и да преместите мебелите си там.

Без значение, обаче как ще постъпите, то бъдете сигурни, че ще Ви бъде необходима помощ. Чисто физически, е невъзможно да преместите сами стария и огромен диван, легло или друга подобна по размери мебел. Така, че ако не разполагате със свободно време или хора, които да Ви помогнат, то най-добре ангажирайте хамали, които да се заемат с това.