Продължете към съдържанието

kartachimashini

За мнозина къртенето може да изглежда лесно, но в интерес на истината това изобщо не, е така. Къртенето изисква различен набор от умения и знания, които се придобиват с времето. Затова, когато Ви се наложи да къртите дадено нещо – било то плочки, стена, бетон или друг обект, то по-добре се обърнете за помощ към специалисти, които имат необходимия опит и умения, за да сте сигурни, че ще Ви свършат работа. Не Ви препоръчваме да се заемате сами с това начинание, но ако смятате, че бихте могли да се справите, то поне научете някои от основните техники и умения в областта на къртенето.

Преди да започнете да къртите, трябва да сте наясно пред какво се изправяте. Има разлика в къртенето на плочки и къртенето на бетон. Например за къртенето на плочки се използват специални машини и похвати, с помощта, на които можете да отстраните плочките от стената или пода, без да ги натрошавате на малки парченца. Докато за къртенето на бетон се използват тежки професионални машини, защото това, е един от най-здравите материали,  пред който може да се изправите и за да го изкъртите ще Ви бъде необходима по-мощна техника. Така, че, когато си купувате или наемате перфоратор, с който да къртите, имайте предвид обекта, който ще къртите, за да не се окаже в крайна сметка, че няма да Ви свърши работа и сте си хвърлили парите на вятъра.

Другото нещо, което трябва да имате предвид, е, че къртенето изисква огромен физически ресурс, ако не разполагате с такъв няма да можете контролирате машината и рискувате да нанесете сериозни щети върху обекта, над който работите.

Не се заблуждавайте, че единственото нещо, което ще се изисква от Вас, е да придържате машината към обекта, който ще къртите. От изключително голямо значение, е за последващата Ви работа, е първия удар, който ще направите. За да направите качествен удар, който да Ви улесни до голяма степен задача, използвайте наклонен секач и направете дупка с размери около 10-15 сантиметра.

Общо взето това са най-съществените фактори, на които трябва да обърнете по-сериозно внимание. Разбира се, има още редица други тънкости и похвати, но тях няма как да ги овладеете без практика. Затова по-добре се възползвайте от услуги на професионалисти и оставете всичко в техни ръце.