Продължете към съдържанието

Вече сте твърде уморен да виждате старата жилищна площ със старите мебели и интериор? Възможно ли е да помислите за проектиране и добавяне на повече живот. Питате се как да стане това по най-лесния и евтин начин.

Ето и как да започнете:

С малко творчество, добър поглед към вашия личен стил и някои модерни мебели, можете да се обърнете хола в повече от просто един диван и маса за цялото пространство.

Проектирането на вашия хол с модерно обзавеждане. Намерете фирма, която извозва строителни отпадъци.

  1. Взема решение за вашата тема

Вашата жилищна площ трябва да има една тема, така че да бъде по-лесно за вас да се смесват мебели и интериор. Ако искате вашия хол да има класически вид, използвайте неутрални тонове и кадифена мека мебел. Ако искате да се направи модерен, запасете се с дивана в най-новите нюанси и геометрични форми на черги. Ако искате всичко да е в бели следи, поставете акцент с възглавници в ярки нюанси или еклектичен модели.

  1. Проектиране според наличното пространство

Вашето място е най-важното съображение при проектирането на вашия хол. Ако имате тесен хол не трябва да излизате за големи мебели. От друга страна, голяма площ призовава за извънгабаритни парчета. Важното е да се поставят мебелите по начин, който е лесен за навигация.

  1. Време е да пазарува за нови мебели

Сега, когато сте създали пространство е време да погледнете в обзавеждането, което е най-подходящо за вас. В по-малки пространства, диван с два или три комбинирани стола с еклектичен дизайн може да свърши работа. Но ако имате по-голямо пространство, можете да помислите и за по-голям диван в контрастни цветове от всяка страна.

Ако е възможно, стойте далеч от антични или тъмни цветове. Тя създават тежка атмосфера и неудобно, по-малко интимно чувство.

  1. Създайте фокусна точка

Фокусната точка обръща внимание на вашия хол. Естествено, камина или прозорец може да е фокусна точка. Но ако тази функция не е налична, все още можете да привлечете вниманието чрез поставяне на зашеметяващо произведение на изкуството, голяма част от обзавеждането или огледало. Важното е, че фокусната точка трябва да се слее добре с дизайна на вашето пространство.

  1. Направете зона за срещи

Дневната е област, където хората се събират. Освен подобряване на естетичния вид, мебелите трябва да бъдат разположени по такъв начин, че хората лесно могат да разговарят помежду си.

  1. Облечете прозорците в стил

Завесите работят по два начина. Те предпазват вашия дом от очите на обществеността и добавят цвят и живот на вашия хол. Използвайте релаксиращи нюанси с прости модели, в зависимост от цвета на вашата дневна. Просто се уверете, че завесата допълва вашите мебели.

  1. Аксесоари и мебели

Акцентирайте смело в мебели съчетани с шарени килим, хвърлете възглавници с ярки цветове или сложни модели сувенири и картини. Комбинирайте възглавници с различни форми и модели в контраст с вашия диван. Използвайте тъкани вместо обичайните цветя.

Освен тези съвети, не забравяйте да актуализирате вашия хол, както и да актуализирате на вашия гардероб. Добавяне на нови аксесоари за всеки сезон ще създаде по-модерен вид. И не забравяйте, добре проектираната жилищна площ може да се отрази на настроението ви по позитивен начин.

Научете кой може да ви е от полза при извозване на стари мебели от дома.