Продължете към съдържанието

kartach  Почти не остана балкон, който да не, е остъклен. Разбира се, като изключим по-новите жилищни кооперации, то съвсем спокойно можем да кажем, че 90 на 100 от балконите в останалите сгради са остъклени. Причините, поради които хората избират да си остъклят балкона са две – по този начин жилището се разширява, а освен това с поставянето на нова дограма се ограничава до голяма степен загубата на топлината в жилището, следователно се намаляват и сметките за отопление. Сега сигурно си задавате въпроса какво общо има къртенето на балкон с остъкляването му. В интерес на истината, къртенето, е неизменна част от остъкляването на всеки балкон и в днешния материал ще разгледаме защо.

Първо няма как да свържете балкона с останалите помещения в жилището, без да изкъртите подпрозоречното пространство, което ги отделя. Освен това може да се наложи да укрепите балкона, преди да се заемете с неговото остъкляване и евентуалното му изолиране. По-голяма част от балконите не са поддържани изобщо и в резултат на това може да не издържат на тежестта, която ще ги подложите. При тази ситуация също може да Ви се наложи да къртите, като повечето специалисти съветват балкона да бъде съборен и построен наново, като по този начин ще бъдете сигурни, че в следващите 40-50 години няма да имате никакви проблеми с него. Докато, ако само закърпите дупките, то никой не може да Ви гарантира, че старите проблеми няма да се появят отново в близко бъдеще. Освен това, ако не бъдат закърпени правилно, рискувате да съсипете евентуалната топлоизолация, която ще му поставите, тъй като в малките дупчици и процепи, които ще оставите, е твърде вероятно да се образува влага или мухъл, които биха оказали пагубен ефект върху изолацията.

Така, че нашия съвет, е да се възползвате от услугите на специалисти, които ще преценят на място какво, е най-добре да се направи в ситуацията и дали ще бъде необходимо да се изкърпи или изкърти балкона.