Продължете към съдържанието

Както знаете къртенето, е сложна и трудоемка работа, която изисква определен набор от умения и знания, за да бъде извършена качествено. Няма конструкцията, която да не може да бъде изкъртена – от плочки до стени всичко може да бъде съборено до основи, но безспорно едно от най-сложните и деликатни неща за къртене, е бетона. Той, е най-голямото предизвикателство, пред което може да се изправи всеки къртач, без значение от опита и уменията му. За да бъде изкъртена бетонна конструкция са нужни специални инструменти и умения, иначе в противен случай само си губите времето, без да има никаква ползва от това, което правите. Затова, ако Ви предстои къртене на бетон, то най-добре се доверете на специалисти, които знаят как и какво трябва да направят, за да изкъртят бетона до основи.

Кърти

Все пак, ако сте си наумили, че може да се справите с всяко нещо, с което се захванете, то нека поне Ви дадем някакви насоки, които да следвате, когато се заемете с къртенето на бетона. Трябва да знаете някои основни неща за него и начините, по които може да бъде изкъртен, тъй като в противен случай работата, с която сте се захванали, е обречена на провал.

Първото нещо, което трябва да знаете, е, че има различни видове бетон – обикновен и лек. На външен вид няма особени разлики, но като започнете да пробивате ще ги видите. Основата разлика между тях, е състава, от който са направени. Обикновеният бетон, е направен от различна комбинация от цимент, пясък и арматура, докато за образуването на лекия бетон се използва пемза и керамзит. Затова, преди да се захванете с къртенето на бетонна конструкция, е добре да разберете от какъв бетон, е направена, за да знаете каква техника да използвате, тъй като има различни видове къртачи и перфоратори, някои, от които по-мощни(те се използват за по-здравите конструкции, които са направени от обикновен бетон), други по-слаби(които се използват за къртенето на лек бетон).

betonmnogo

Най-важното нещо, за което трябва да помислите по време на работа, е собствената си безопасност. В никакъв случай не излагайте здравето си на необмислени рискове и за целта вземете необходимите мерки за безопасност.