Продължете към съдържанието

mazilkiПреди да санирате дома си, трябва да сте напълно сигурни, че замазката, върху която ще бъде поставена топлоизолацията, е здрава и няма образувани пукнатини в нея. Това условие, е задължително, защото в противен случай рискувате да повредите и без това скъпата топлоизолация, тъй като в пукнатините може да се образува влага, мухъл или плесен, които са един от най-големите вредители за всяка изолация. Нашият съвет, е да си направите нова мазилка, без значение дали тази би изкарала още няколко години. Така ще сте напълно сигурни, че няма да имате никакви проблеми от подобен род, тъй като, за да ги отстраните впоследствие ще трябва да похарчите още куп средства за смяна на топлоизолация, къртене на мазилка, направа на нова и т.н.

Къртене на бетонСъщо така не Ви препоръчваме да се заемате сами със свалянето на мазилката, защото ако не сте сигурни в това, което правите, е много вероятно да нанесете тежки щети, които да засегнат не само стените, ами и цялото жилище. Не се заблуждавайте, че къртенето на мазилка, е лесно и бихте могли да се справите толкова добре, колкото един професионалист с над 10 години стаж в тази сфера. Разбира се, това, е просто съвет и ако сте напълно сигурни, че ще се справите с къртенето, то никой и нищо не може да Ви спре, но погледнете реално на нещата и ще се съгласите с нас, че освен загуба на време, нерви и пари, нищо друго няма да постигнете.

За това, ако искате всичко да мине максимално бързо, ефективно и качествено, то се обърнете към професионалисти. Първо се свържете с някоя фирма за къртене, която да се заеме с махането на мазилката, свалянето на дограмата и всичко останало, което трябва да се направи, преди да пристъпите към санирането.