Продължете към съдържанието

Видове легла и тяхната употреба

Фирма КЪРТИ.БГ изхвърля стари легла и обзавеждане. Тел:  0888 67 0000

Когато започвате ремонта за първичните дейности може да поръчате фирма за услугите „кърти чисти извозва“ която ще изнесе старите мебели и ще демонтира паркета.

     Легло с платформа.

То има повдигната повърхност за матрак. Вместо крачета има  кутия, наподобяваща шкафче до цялата дължина.  Възможно е  раклата да не е декоративна, а напълно функционираща и да е в състояние да прибере доста неща. В традиционното легло платформата не се използва табла, но много от сегашните модели включват или позволяват добавянето на иновации.

     Легло тип шейна.

 Те са  вечни и напомнят за кралските покои. По принцип са изработени от дърво. Направата може да е изключително семпла или да  включва богато украсени орнаменти и облицовки.  Тези легла са гъвкави,  в сравнение с  други мебели за спалня и  стоят добре, както в центъра на стаята, така и до стената.

     Легла с балдахин.

Това са най-традиционните модели, които позволяват различни варианти за дизайн.  Класика е на всеки край да има табла, като от към главата е по-голяма, а от към краката, по-къса. Могат да са изработени от дърво или метал. Придават на стаята един загадъчен силует, покрит с балдахин.

     Легла с табла тип гредоред.

Традиционната изработка на тези легла е от дърво. Обикновено за тях се използва „Бук”. Видът на дървения  материал и неговите петна или цвят играят голямо значение при таблите. Тези легла са универсален избор, защото  могат да поберат широка гама за декориране.

     Легла с обикновени табли

Класически модели, които обикновено са изработени от  дърво или кожа. Може да имат тапицерия или орнаменти. Тук  може да се приложат широк спектър от стилове, които да направят леглото едновременно класическо и модерно.

     Детски Легла

Детските стаи по принцип са най-малките спални помещения. Децата трябва едновременно да се чувстват комфортно  и уютно. Подходящи са ъглови легла, такива с балдахин или двуетажни. Ако родителите имат въображение могат да купят на наследниците си, легла под формата на коли, шейни и приказни герои. Но най- подходящи са т.нар. „вишки” – двуетажни кревати, които пестят място в малката детска стая. Така  ще има свободно пространство и за други мебели, като гардероб, бюро, и други. Днешните вишки са модерни и стилни. Някой от тях имат вградени бюра, секции и ракли.