Продължете към съдържанието

Холни гарнитури, дивани, фотьойли и други видове мека мебел във вашия дом не само са удобни, но и с тяхна помощ ще се чувствате уютно и комфортно след изтощителния ден, изпълнен с тревоги и напрежение. Вечер се прибирате изморени и се изтягате на  мекия диван, усещате лекото плюшено докосване на кадифената кувертюра и се унасяте в мечтите за един по-добър живот. Радвате се на лукса, посрещате своите приятели, четете.

Когато купувате мека мебел трябва предварително да решите какъв да бъде модела, цвета, дизайна, независимо дали искате да закупите холна гарнитура или само диван.

След това трябва да решите какъв ще е материала за конструкцията, както и тапицерията. И не на последно място – цената на вашата мека мебел. Ако мебелите са изработени от качествено дърво, както и допълнителни рамки и орнаменти, оскъпяват продукта. Не се лъжете по прекалено ниските цени, защото в повечето случа евтиното излиза много скъпо, с оглед на това, че няма високо качество и в един момент ще се наложи няколко пъти да преправите некачествената стока и накрая ще се принудите да купите нови по-скъпи и по-добри мебели.

За да имате дълго време своите мебели, необходимо е подробно да проучите пълнежа и дамаската. Когато купувате мека мебел, бъдете изключително внимателни и изпробвайте преди да си дадете парите. Вижте дали ви е удобно,  до колко дивана е мек, как се държат механизмите са разтягане и т.н. След, което изберете вида на тапицерията и цвета. Съобразете се това, какви са другите ви мебели, цвят на килима и други. Огледайте внимателно дали шевовете са  прави.

Кувертюра за вашата холна гарнитура. Когато купувате диван, го правите за дълъг период от време. В един момент тапицерията ще се изтърка и вашата мека мебел, ще изглежда грозна и отблъскваща, независимо, че е здрава. В този случай вместо да сменяте цялата холна гарнитура, може да минете на по-евтиния вариант, да сложите калъф, който да пази мебела и същевременно да е красив и удобен. Може да изберете между различни варианти, с или без ластици, безшевни модели и такива, които падат свободно.