Продължете към съдържанието

dyusheme  Настилките от дърво са най-предпочитаните за монтиране върху под. Благодарение на отличните им топлоизолационни  свойства, дългия живот на употреба и изключително лесната поддръжка, те са предпочитан избор за много хора. Въпреки, че са значително по-скъпи от останалите настилки, дюшемето и паркета са предпочитан избор за подова настилка, тъй като придават много по-красив и представителен вид на помещението сравнение с ламината или балатума, които са направени от изкуствени материали. Така, че ако се чудите каква подова настилка да изберете, то логичния избор, е дървен паркет или дюшеме.

За да се възползвате от безспорните качества на дървения материал, обаче трябва да наемете професионалисти, които да се заемат с монтирането на дървения под. Въпреки, че някои хора се захващат сами с това начинание, за да спестят някой лев, то нашия съвет, е да се обърнете към специалисти, които си разбират от работата. С тяхното наемане, Вие си гарантирате, че пода ще бъде приведен в перфектен вид и нищо няма да се обърка. В противен случай Вие рискувате да повредите дървения материал при неговото демонтиране и монтиране или пък има голям риск да го монтирате неправилно, което освен, че ще загрози дома Ви, ще Ви попречи да се възползвате напълно от качествата на подовата настилка. Освен това, ако не успеете да се справите с монтажа, то ще изгубите страшно много време, нерви и усилия, които в крайна сметка ще се окажат напразни. Така, че ако нямате излишни нерви и време, то по-добре се свържете с професионалисти, които ще се справят с монтажа и демонтажа на дюшемето за отрицателно време, без никакви проблеми.

След като приключите с монтажа на дървения под, е препоръчително да го изциклите и лакирате. Така, освен, че ще му придадете по-красив вид, ще го предпазите от вредните микроорганизми, които могат да се настанят в него, ако не бъде изциклен и лакиран със заздравяващ лак.