Продължете към съдържанието

спалниМодули. Производителите на съвременни мебели за дома разработват «готови» решения. Но, вече тях не ги наричаме спални комплекти. Често се срещат «предмети в рамките на колекциите» и «модули от мебели за спалня».

Много от колекциите в каталозите се изграждат от модули, т.е. производителите създават типови блокове, от които може да се събере комплект от мебели за обзавеждането на една спалня според размера на помещението и необходимостта на ползвателя му. Табуретката, скрина и гардероб с нужната му вместимост са едни от най-необходимите предмети в една спалня. Като допълните с легло от същата колекция, стаята ще има завършен вид.

Леглото. То не трябва да бъде от модули, по правило, в колекциите има стандарти, който се следват, като размерите им са (по ширината на матрака 140-160-180 и 200 см) и от формата и типа рамка. Изберете височината на главата, височината на стойката на краката  и сегментите затова. Срещу допълнително заплащане леглото може да се доукомплектова с вградена система за хранене. Не е странно, че често леглата се проектират отделно, като им се придава индивидуален стил и дизайн.

Нощната табуретка. Това е название за група от разнородни предмети в спалнята: като нисък стол с миниатюрен стелаж с един-два шкафа.

Често се предлагат «хотелски» варианти – « легло с чекмеджета от двете страни ». Преди всичко тук се гледа на удобството и функционалността, но не всички купувачи предпочитат този вариант. Някои предпочитат разнообразни табуретки с надстройки с лицева дъска. А такива модели готови проекти са малко (което е още един аргумент за покупка на «отделно» легло).

Гардеробът е актуален при липса на дрешник. Често това е отделно стоящ (не вграден) шкаф. Такъв модел отлично подхожда в стая, оформена в класически стил. Въпреки това, ако се опитвате да обзаведете спалня с неправилна форма (с ниша или арка), тогава трябва правилно да предвидите вградения шкаф отделно.

Производителите на икономически клас се специализират към вместителни модели с множество крила. Премиум — класа предлага миниатюрни шкафчета — несесери – своеобразен аналог на скрина. Така се предполага, че собственика на подобен спален комплект вече има пълноценно място за съхранение на вещите – гардеробна.