Продължете към съдържанието

Старо или ново строителство?

Фирма КЪРТИ.БГ почиства стари и нови жилища. Демонтира мебели и извозва всякакви боклуци.

Тел:  0888 67 0000

Това е една от най-често срещаните дилеми по закупуването на един имот. Какво да изберем старото тухлено строителство или новото строителство. Ще срещнете привърженици и на двете, а някои ще ви кажа, че всичко е добро само да не е панел. Истината е, че зависи от сградата. Ако купувате апартамент в стара тухлена сграда, трябва да сте наясно, че тя също крие своите опасности. По принцип старите сгради не са за предпочитане пред новите, но това е само по принцип. Има случаи когато дори старите панелки са по-добро решение от новото строителство. Всичко зависи от начина по който е построена сградата и качеството на строителните материали.

Има жилищни сгради, които са построени буквално „от ден до пладне“ и са също толкова и издръжливи.

Едно от предимствата на старите тухлени жилища е, че вече са изпитани от времето, за разлика от новото строителство, което ако е некачествено, започва да си проличава още на втората година след като е завършено.

Ако търсите апартамент за инвестиция или за живеене, имайте в предвид, че няма по-важно нещо от качеството на сградата. Има стари тухлени сгради, които са също толкова некачествени колкото и някои нови. Най- добрият вариант би бил, да си намерите жилищна сграда, в която собственикът на сграда сам е предпочел да живее. За жалост такива апартаменти се намират много трудно – шансът е едно на хиляда.