Продължете към съдържанието

kyrti4Къртенето в домашни условия, е трудна и рискована задача, която не, е по възможностите на всеки човек. За съжаление, обаче повечето хора се заблуждават, че могат да се справят с абсолютно всичко, с което се захванат и когато стане дума за домашен ремонт, то те са убедени, че не се нуждаят от професионални къртачни услуги, и могат да изкъртят абсолютно всичко, което им се изпречи на пътя – бетон, плочки, стени, подпрозоречни пространства и т.н. В никакъв случай не твърдим, че не можете сами да се справите с това начинание, но то ще Ви коства изключително много време, усилия и нерви. Освен това риска за Вашето здраве, е изключително голям, тъй като нямате необходимия опит в тази сфера и не разполагате с нужните умения, за да държите нещата под контрол и миг невнимание може да доведе до фатални последици. Така, че ако сте твърдо решени сами да се заемете с къртенето, то нека Ви дадем няколко професионални съвета, с помощта, на които ще можете да се предпазите от евентуални травми и наранявания.

bezopasnostБезопасността, е на първо място. Без значение от строителната дейност – дали ще къртите, ковете, сглобявате, лепите или какво и друго нещо да правите, безопасността по време на работа винаги, е най-важна. Когато извършвате даден вид строителна дейност, трябва да бъдете с подходящото предпазно работно облекло. То включва – каска, гумени ботуши и ръкавици, незапалим гащеризон и предпазни очила. Предпазното облекло, обаче не може да Ви предпази от евентуални наранявани, ако не работите внимателно. Особено, когато използвате електрически инструменти, винаги ги изключвайте от контакта, след като свършите работа.

Другият съществен фактор за Вашата безопасност, е мястото, върху което работите. Уверете се, че то, е достатъчно добре обезопасено и не крие никакви рискове. Например, ако къртите стена, преди да започнете работа се уверете, че сградата, е в достатъчно добро състояние и няма опасност от срутване. Един от начините, по които може да проверите това, е наличието на следните симптоми – наклонени, повредени или пукнати стени, таван и под. Наличието дори на един от тях, е потенциална опасност за Вашето здраве. При това положение, най-добре се обърнете към услугите на професионалисти в сферата„Кърти, чисти и извозва”.