Продължете към съдържанието

ЦветяКализия

Кализията е цвете с необичаен вид и форма. То разполага с много на брой деликатни листенца, които се спускат по многобройните му клони. Поради тази причина Кализията, е наистина впечатляващо цвете, което прекрасно се вписва в малка композиция с растения от подобен вид. Ако искате Вашата Кализия да бъде по-гъста и разкошна, то изложете я на по-силна светлина. Колкото по-силна, е тя, толкова по-гъст ще бъде листакът на цветето. Трябва да внимавате, обаче, тъй като Кализията, е склонна към хаотично нарастване. Това не, е кой знае какъв проблем, тъй като тя може да се подрязва, но това трябва да става през пролетта. Кализията се размножава чрез връшен резник, който се потапя в съд с вода.

Какви усилия трябва да положим за нейното отглеждане:

За да вирее Кализията, трябва да бъде на добре проветрено място, където температурата не пада по 15 градуса. Този вид обича слънцето и неговите лъчи, но не го оставяйте прекалено изложено на тях, тъй като в противен случай, че възможно да се обезцветят листата му. Тя не трябва да бъде оставяна и на слабо осветлено място, тъй като в противен случай, е възможно клонките да се оголят от недостига на слънчеви лъчи. По принцип този тип растения не се нуждаят от много вода, но през летните жеги, е добре да увеличите дозата. Без значение от сезона, поливайте растенията единствено, ако почвате, е напълно изсъхнала. Въздушната влага не, е от значение за Кализията, така, че не бива да се притеснявате за нейното отглеждане в стайни условия. Добре, е да торите поне два пъти в месеца почвата на цветето, като, освен това, е добре да го пресаждате всяка пролет в пръст от тлъста почва, като по този начин ще подсигурите нужните хранителни вещества на растението до следващото пресаждане.

Като заключение може да кажем, че Кализията, е устойчиво и бързорастящо растение, което, е изключително лесно за отглеждане и не се нуждае от специални грижи.