Продължете към съдържанието

Зимна градинаЗимна градинаизнася мебели

Зимата дойде и ако се чудите къде да внесете градинските си растения, за да ги предпазите от суровото време и да оцелеят до пролетта, то най-простото решение, е да ги приберете у Вас на топло и проветриво място. При положение, че не разполагате с такова свободно място, то трябва да помислите за друго решение. Нашият съвет, е да си направите „зимна градина”. Повечето от Вас сигурно знаят какво представлява тя, но ако за първи път чувате за нея, то сега ще Ви обясним накратко за нейните предимства и недостатъци.

Все по-често срещани са зимните градини. Ако сега преминете до някоя вилна зона, няма начин да не срещнете поне една-две. Собствениците им ги определят като спокойно и отлично място за отдих и комфорт, където можеш да избягаш от натовареното ежедневие през деня. Съществуват най-различни видове зимни градини – бетонни, дървени, PVC и т.н. По принцип няма определен стандарт и всичко се прави по собствена преценка. От най-голямо значение, е зимната градина да бъде изложена на добре осветено място и по възможност да бъде направена с колкото се може повече прозорци, през които да навлизат слънчевите лъчи. Все пак не си мислете, че ще бъде достатъчно да заградите оттук и оттук с няколко прозореца и подръчни материали. Добре построената зимна градина, е много повече от няколко свързани помежду си стъклопакета с покрив. Ако зимната градина не бъде направена качествено, е възможно да се появят следните проблеми – конденз, влага, мухъл, плесен и т.н. За да предотвратите до голяма степен появата на тези някой от горе изброените проблеми, то трябва да обърнете по-голямо внимание на материалите, които ще използвате за нейното изграждане. Най-подходящите материали за целта са – алуминий и дърво. Те притежават отлични изолационни показатели, а освен това имат й дълъг живот на употреба. Всички стъклопакети са подходящи стига да бъдат свързани добре помежду и да бъдат добре изолирани.

Нашият съвет обаче, е да се доверите на доказана фирма, която да се заеме с изграждането на зимната градина. По този начин ще бъдете сигурни, че всичко ще бъде направено както трябва и няма да се тревожите за евентуални проблеми и неприятни последствия от неправилно свършена работа.