Продължете към съдържанието

Всяко почистване, било то лете или зиме, пролет или есен изисква голямото традиционно миене на прозорци и бърсане на прах. Има бързи и лесни техники за въвеждане на дома и градината в безупречен вид и те са само една частица от това, с което можем да помогнем. Може отново да върнете безупречния вид на старите възглавници, да освежите матрака, да премахнете петна от килима или дивана.

И как да стане това има две техники. Едната включва вашите собствени усилия и малките тайни, които сме подготвили тук, а другият е да потърсите фирма по почистване на мазета и тавани, домове и градини. За да се заеме както с грубата работа по мазето и тавана така и с професионалното премахване на петна. За да освежите меките настилки пригответе разтвор от вода и препарат за килими и тапицерии. След това с подходяща четка обтрийте повърхностите, както пише на указанието и подсушете с хавлиена кърпа. В случаи, че меките настилки позволяват могат да бъдат центрофугирани и изкарани на проветрение и на слънце.

За почистване на стъклени повърхности, няма значение къде живеете в апартамент или къща, прахта сякаш никога не свършва. И все пак може да измиете прозорците или витрините на секцията като добавите една чаена лъжица омекотител в литър топла вода и почистете повърхностите с парцал. По този начин ще се намалите статичното електричество и ще предотвратите натрупването на излишен прах.  Голямото почистване включва и забърсване на полилеи и всички други осветителни тела. За целта пригответе: очила, парцал от чиста вълна, стълба и чадър. Не забравяйте да изключите тока и се уверете. С помощта на разтвор от оцет и вода, найлонови торбички и гумени ластици, забършете полилея, с вълнения парцал. Покрийте фасунгите с торбичка и стегнете с ластик. След като сте обезопасили, закачете чадъра с дръжката нагоре към една от рампите на полилея и напръскайте обилно всички части. Пръскайте докато капките започнат сами да се стичат в отворения чадър, където ще се събира мръсната вода. Местете и продължавайте с бързото и лесно почистване.

За да отстраните петна по тапетите търкайте с парче стар и бял хляб. За отстраняване на драскотини по дървена маса, може да счукате орех и да втриете ядката на тези места. Премахване на мазнина от микровълнова печка става с помощта на купичка с вода и резен лимон, които трябва да кипнат. Парата от лимона навлажнява мазнината и неутрализира миризмата. Следва избърсване с влажен парцал.