Продължете към съдържанието

Когато искате да демонтирате стари алуминиеви панели потърсете фирма която кърти чисти и извозва всякакви отпадъци. Фирмите за къртене предлагат и изхвърляне на стари мебели или само изнасяне на стари мебели до депо за отпадъци. Много бригади от бранша предлагат почистване на мазе или почистване на апартамент, изхвърляне на боклуци от апартамент или къртене на баня с извозване на отпадъка.

Алуминиевите панели добиха широка популярност в България през последните десет години. Те се предлагат в изключително голямо разнообразие, като могат да бъдат в най-различен цвят, форма и размер. Алуминиевите панели са еднакво подходящи за поставяне във вътрешен интериор или външен екстериор. В тази статия ще разгледаме основните им предимства.

Алуминиевите панели се отличават със своята здравина и лекота, благодарение на което могат да се поставят при всякакви метеорологични условия. Те са неизменна част от всяка фасадна облицовка, тъй като се поставят изключително лесно и бързо, благодарение на което могат да се монтират дори на най-сложните повърхности. Другото съществено предимство на алуминиевите панели е богата цветова гама, в която се предлагат. Някои фирми дори предлагат възможността да се илюстрират дизайнерски изображения върху панелите. Освен за външната част на сградата, алуминиевите панели са подходящи за монтиране и във вътрешната част на помещението. Според последни данни, алуминиевите панели имат значително по-добри звукоизолационни свойства от обикновения алуминий. Алуминиевите панели разполагат със специално покритие, което предпазва сградата от вредните електромагнитни лъчи.

След като разгледахме предимствата на алуминиевите панели, е време да обобщим и техническите характеристики на този тип материал. Алуминиевите панели представляват политиленово ядро с дебелина между 2 и 4 милиметра, което е обвито с две алуминиеви листа с дебелина от половин милиметър. Външната страна на този „сандвич” е обработена със специално покритие, което я предпазва от вредните атмосферни условия. Като допълнителна защита от нараняване по време на пренасянето и монтирането на панелите е поставено синтетично фолио. Стандартните размери, в които се предлагат алуминиевите панели са 4ммх1250ммх3200мм, като според нуждите на клиента могат да се изработят и панели със специфични размери. Цветовете, в които могат да бъдат боядисани панелите могат да бъдат най-разнообразни, отново според предпочитанията на клиента. Те могат да избират между стандартни цветове и металик. Като освен това към панела може да бъде добавена и специална защита срещу киселинен дъжд, прах или УВ лъчи.