Продължете към съдържанието

Ако разполагате с красив двор, безспорно ви се иска да имате едно обособено кътче за релакс, където да се отпуснете в компанията на любим човек. За целта са ви е необходимо почистване на дворното място от клони, храсти и различни бурени. След което на обособеното място са ви необходини няколко мебели, който ще ви осигурят комфорт при разговор и релакс в дворното място. На пазара има градински мебели различни по материал и качество. Най-достъпните са пластмасовите мебели за двор.  Мебелите от ковано желязо за градина са класика. Те носят романтично послание и обикновено правят паралел със стилове, като Барок, Ренесанс и Готика. Освен това те са здрави и издържливи на различни атмосферни влияния. Единственото, което трябва да имате предвид е евентуалната поява на ръжда. Необходими са своевременни мерки и бързо третиране със специални препарати, за да не се разпространи ръждата.

Мебелите от ратан са един красив избор за добре подредения двор. Ратанът е тропическо растение, материалът добит от него е кух, но изключително здрав. Това прави мебелите леки, но стабилни. Те са красиви и удобни, но продължителното им излагане влага не е препоръчително. Ако нямате възможност да се грижите за тяхното съхранение, по-добре не се спирайте на тях.

Мебелите от тиково дърво са чудесни за градината. Тази дървесина е много здрава и устойчива на различните атмосферни влияния, което я прави най-добрия материал за мебели, предназначени за открити пространства. А самите мебели са изключително красиви и кокетни и придават допълнителен чар на дворното място. Специфичното за тях е, че при продължително излагане на слънце придобиват характерен сив отенък и обратното – при дълъг престой на затворено – потъмняват. Това прави мебелите още по-чаровни и уникални. На който и материал да се спрете, изберете удобни мебели, който позволяват вашия пълен релакс. Може да се спрете на градинско канапе и на коктейлна маса, които ще съберат приятелите ви или просто на няколко кокетни стола с маса за кафе.