Продължете към съдържанието

Видове покриви

Фирмите за къртене предлагат професионален демонтаж на покрив. Когато подпокривното пространство е пълно със стари мебели е добре да наемете фирмата за демонтаж да ги изнесе и изхвърли на сметище.

Покривът е най-важната част от конструкцията на всяка сграда. Това е така, защото покрива е основната защита на сградата от лошите метеорологични условия, като дъжд, сняг и прочие. Затова е много важно да поддържаме покрива в отлично състояние, тъй като в противен случай ще се наруши целостта на цялата сграда. Например, ако се появят течове може да се образува влага, мухъл или плесен по стените. Освен, че трябва да предпазва сградата от неблагоприятните атмосферни условия, покрива не трябва да я загрозява. На пазара има голямо разнообразие от видове покриви. Те могат да бъдат направени от глина, полимер, битум, метал и т.н. В днешния материал ще Ви запознаем с най-продаваните и разпространени покривни материали в България.

Глинени керемиди.

Безспорно най-разпространения и масово използван вид покриви у нас са глинените. Те са масово използвани, тъй като имат сравнително дълъг живот и се продават на изключително ниски цени. Поради тази причина те се радват на световна популярност. Глинените керемиди са подходящи за монтаж върху покриви, които имат поне 15-градусов наклон.

Покрив покрит с цигли/изкуствени керемиди.

Циглите също са много разпространени, но не чак толкова колкото глинените. Те също се предлагат на сравнително евтина цена, но имат далеч по-кратък живот, едва 40 години! Като всички останалите видове материали и циглите се продават под най-различна форма, цвят и размер.

Битумни керемиди.

Това е най-качественият вид от всички от керемиди. Битумните керемиди притежават изключително много предимства и освен това се предлагат на изключително ниска цена, което ги прави предпочитан избор от много хора през последните години. Ще споменем само някои предимства на битумните керемиди: лесен монтаж, голяма цветова гама и сравнително дълъг живот на употреба.

Метални или каменни покриви.

Тези два вида покриви са най-слабо разпространени в България и поради тази причина ще ги разгледаме на едно място. Въпреки, че не са толкова разпространени, металните покриви имат две много важни предимства пред всички останалите: вечен живот и устойчивост на пожар. Те се монтират изключително лесно, тъй като са направени от лек материал, който позволява бързото им поставяне. Докато покривите от камък придават много красив вид на сградата, но не са подходящи за всеки тип конструкция, тъй като са изключително тежки и не всяка сграда може да издържи на теглото им.

Който и материал да изберете, няма да сбъркате. Нашият съвет, обаче е свързан с техния монтаж. Доверете се на някоя професионална фирма, която разполага с необходимата техника,