Продължете към съдържанието

hidroizolac

Покривът, е основната защита на сградата. Той предпазва цялата конструкция от неблагоприятните метеорологични условия – дъжд, сняг, вятър и т.н. Затова трябва да се погрижим покрива да бъде винаги в отлично състояние и да реагираме веднага, дори при появата на най-малкия проблем. Един от най-често срещаните проблеми, е постоянния теч, който в 90 процента от случаите се дължи на счупени или разместени керемиди или на некачествена хидроизолация. В днешния материал ще обърнем внимание на хидроизолацията и всичко свързано с нея – монтаж, демонтаж, качествени характеристики и т.н.

Съществуват различни видове хидроизолация, които се делят на материала, от който, е създадена. На родния пазар се предлагат следните видове хидроизолация – битумна, полимерна и циментова. Най-разпространена от тях, е битумната, което, е съвсем нормално предвид предимствата, с които разполага сравнение с останалите видове хидроизолация – елементарен монтаж, отлична изолация и голяма устойчивост срещу неблагоприятните метеорологични условия.
Разбира се, от хидроизолация до хидроизолация има сериозни разлики. Ако си закупите такава от някой мним производител, не очаквайте, че ще има същите качества като тази, която, е направена по европейски стандарт. Затова, когато си поръчвате хидроизолация изисквайте от фирмата, която ще Ви я монтира тя да бъде с европейски сертификат за качество, който Ви гарантира минимум 20 години живот без никакви проблеми и ремонти.

По принцип можете и сами да се заемете с монтирането на хидроизолацията, но не Ви препоръчваме да го правите, защото, е твърде вероятно да не успеете да извършите монтажа правилно, което пък ще Ви отвори куп нови проблеми. Ние Ви препоръчваме да се обърнете към фирма, която извършва монтаж на хидроизолация и да оставите всичко в нейни ръце. По този начин си гарантирате, че монтажът ще бъде извършен бързо и качествено.