Продължете към съдържанието

Всички хора искат да имат красиво жилище, в което да изпитат желания комфорт. Поради тази причина все повече хора прибягват до услугите на интериорни дизайнери, които да им обзаведат жилището с мебели по последен писък на модата. Интересна тенденция се наблюдава напоследък. Все по-голяма част от хората обръщат по-голямо внимание на фасадата на сградата, която обитават. В повечето случаи, хората се замислят за външната част на жилището, когато поставят изолация. Мнозина си мислят, че поставянето на външна изолация е лукс, но то всъщност е необходимост, тъй като качествената изолация, ако бъде комбинирана с качествен стъклопакет и подова изолация, то драстично ще се намалят сметките за отопление. Според последни данни хората, които притежават изолация и PVC дограма плащат с 20-35 % по-ниски сметки за отопление. Ако все още се замисляте, дали да си сложите хидроизолация не се чудете, а го направете. Качествената изолация ще Ви спести доста голяма част от сметките за отопление и по този начин тя ще Ви се изплати в рамките на 3-4 години.

Монтирането на външна изолация не е лесна задача, за да се справите сам с нея трябва да сте доста сръчен човек. Преди да бъде поставена изолацията трябва да се подготвят стени за нейното поставяне. Подготовката се изразява в къртенето на старата мазилка и поставянето на нова. При положение, че живеете в къща най-вероятно сами ще се справите с поставянето на външната изолация, тъй като за целта ще ви бъде необходимо само строително скеле. Обаче, ако живеете на големи височини, то ще трябва да прибегнете до услугите на някоя строителна фирма, която се занимава с такива работи, защото би било истинска лудост сами да предприемете монтиране на изолация, ако живеете например на 12-тия етаж.

На пазара има голямо разнообразие от фирми, които се занимават с тази дейност срещу не особено високи цени. Освен, че ще Ви поставят новата изолация, фирмите могат да се заемат и с къртенето на мазилката, като бъдете сигурни, че ще го направят по най-добрия начин независимо дали се намирате на първия или десетия етаж. Ако се възползвате от пълния пакет услуги за поставяне на външна изолация, строителните отпадъци, които ще се появят след къртенето на бетон или мазилка, ще бъдат почистени и извозени до сметището.