Продължете към съдържанието

Добрите майстори правят външна топлоизолация

Във времената на световната икономическа криза всеки човек гледа как да спести по някой лев от сметките за ток, вода, отопление и дори храна. Много хора си мислят, че енергоспестяването се ограничава единствено до ограниченото използване на електроуредите и осветителните тела. Според последните изследвания беше установено, че загубата на основната загуба на енергия се получава от лошата изолация на жилището. Според това изследване най-много енергия губим от лошата изолация на стените – цели 35 процента. Още ли сте на мнение, че не Ви трябва топлоизолация? Ползите от качествената топлоизолация са много, като в тази статия ще стане именно за тях.

Съществуват два вида топлоизолация: външна и вътрешна. Външната топлоизолация, е предпочитана от повечето хора, тъй като при вътрешната изолация съществува опасност да се образува в къщата конденз и мухъл в огромни количества, ако бъде монтирана неправилно вътрешната изолация или ако се използват некачествени материали за нейния монтаж може да се наложи и спешен демонтаж. Докато при външната изолация опасност от подобни явления няма. Външната изолация предпазва сградата от замръзване и навлизане на влага или мухъл в помещението. Според специалистите, поставянето на външна изолация може да намали сметките Ви за отопление с 30-40 %. Повечето хора предпочитат външната изолация, тъй като тя не намалява пространството в помещенията, които се изолират, а освен това придава красив вид на фасадата на жилището.

Ако сте решили да поставите външна изолация в дома си, но живеете в жилищен блок, трябва да съгласувате решението си с общината и съседите, защото фасадата на блока може да има историческа стойност, което пък от своя страна би стопирало всякакви ремонтни дейности по външния вид на сградата. Ако живеете в обикновен панелен блок, то тогава няма да имате никакъв проблем да си поставите външна топлоизолация. Полагането на топлоизолация не е сложна работа, но в случаи, че живеете на високите етажи, трябва да се обърнете към специалисти. С поставянето на външна топлоизолация Вие ще си осигурите необходимия комфорт и уют през цялата година. Въпреки, че вътрешната изолация е по-достъпна и изгодна, тя не може да Ви осигури предимствата, които ще получите с поставянето на външна топлоизолация – сух и топъл дом.