Продължете към съдържанието

Антрето е нещо повече от място за съхранение на обувки, палта, ученически чанти, спортни комплекти, стикове за голф и др.  То е най -пренебрегваното пространство, въпреки че, когато ви идват гости, това е първото нещо, което те виждат. То създава  първото им впечатление от това, което предстои!

Антрето е доста трудно пространство. То често е доста тясно и има само един източник на светлина , така че избора на подходящия цвят и обзавеждане са много важни. Цветът трябва да бъде светъл и ярък, мебелите практични и издръжливи. Това е зона с  висок трафик, така че подовата настилка също е много важна. Кремав килими и кални детски маратонки никога не са били добро съчетание. За да не хвърля всеки навсякъде след като се прибере и събуе, трябва да има удобни закачалки и места за съхранение на обувките. Предлагат се чудесни модулни мебели, които позволяват практично разположение и максимално място на съхранение.Обзавеждане за антре

Ако антрето ви е достатъчно голямо, там можете да съхраните голяма част от книгите си, подредени в стелажи, разположени от пода до тавана. Можете на удобно място да поставите като акцент лампа на стойка или висока ваза. И двете ще предадат височина на помещението, а това си е допълнително пространство. Подовата настилка е голяма грижа. Ако при нанасянето в антрето сте видели стар паркет, веднага се заемете с изхвърляне на паркета и демонтаж на старите мебели, които не са никак практични.

Изберете настилка, която да е издръжлива на непрекъснатото натоварване, особено ако имате деца и домашни любимци. Помислете за варианта с ламинат или теракота. Ако искате да е дървен под, спрете се на дъб. Порцелановите или мраморни плочки изглеждат зашеметяващо в коридора. Но мисля, че трябва да внимавате, ако имате малки деца или домашни любимци, тъй като те могат да бъдат доста опасни, особено когато е мокро. Килимът не е практичен вариант заради голямото движение в тази част на къщата. Ако все пак решите да е килим, избере такъв, който има устойчиви цветове и няма много да се забелязва, когато се появи повечко мръсотия. Килимът е по-добрият вариант за стълби, защото твърдите подови настилки могат да бъдат шумни и опасни.