Продължете към съдържанието

Старата кухня ви е омръзнала до болка, а нямате възможност да й направите основен ремонт който може да включва – къртене и демонтиране на стари мивки, шкафове, плочки и балатуми. Не се притеснявайте, винаги може с малко средства и повече въображение да преобразите скучните мебели и стени и да създадете настроение в тази типично женска стая.

    Започнете с шкафовете. Във всички строителни магазини се предлагат различни видове самозалепващо фолио, което може да вземете, за да освежите и разнообразите старите скучни шкафове. Предлагат се различни разцветки – от имитацията на видове дървесина до ярки жълти, червени, оранжеви и други цветове. Може дори да комбинирате няколко цвята.

    Ако мебелите ви са от естествен дървен материал и не ви се иска да ги облепяте, декорирайте ги. Изберете свежи цветя, пеперуда или каквито и да е други лепенки и ги поставете на няколко места, в различна големина.

    Ако кухнята ви има диванче, което безкрайно ви е омръзнало, претапицирайте го. Ако ли пък имате столове, ушийте им цветни калъфи и ги „облечете“. Това е един чудесен начин да обновите старите мебели, без да ви се налага да закупувате нови.

    Смяната на покривката е задължителна. Нов свеж цвят, който може да използвате и при перденцата ще стане акцент в кухнята ви. Самите перденца може да разнообразите с нестандартна кройка, дипли, панделки и т.н.  А може и да се спрете на щори. Цената на така актуалните напоследък вертикални щори е все по-достъпна, а ако ги изберете в няколко нюанса на един цвят, гарантираме страхотна нова визия.
Заменете полюлея. Колкото и да е красив старият, един нов, по-раздвижен и цветен ще промени интериора основно.

    След като няма да боядисвате стените, може да ги освежите по друг начин. Поставете върху тях картини, пана, гоблени.
Това са няколко прости, но ефективни метода да се справите със скучните, еднотипни мебели във вашата кухня. Бъдете смели, работете с размах и въображение и ще постигнете чудеса.