Продължете към съдържанието

Меката мебел също може да бъде разглобена или не разглобена. В първия случай дивана може да се демонтира и пренесе във вид на отделни части. Като правило, мястото за сядане и за гърба – облегалката, предната странична лента, страничната стена с подлакътниците и възглавниците също трябва да се опаковат. Истината е, че и тук има своите особености. При самостоятелен демонтаж е нужно да имате под ръка схема на последващият монтаж на дивана. Ако нямате такава, демонтажа и монтажа на дивана е добре да поръчате на специалисти. В противен случаи вие рискувате да загубите половин ден за демонтаж на дивана. И никои не може да ви даде гаранция, че на новото място вие ще можете да го сглобите наново.

В някои случаи механизмите на меката мебел е добре да са свързани. Това касае диваните и креслата с принцип на трансформация «френски тип» и «американски тип». Необходимо е, да бъдат свързани, защото механизмите да не се отворят в най-неподходящия момент. За да не се окаже, че вашия любим диван в края на пътешествието си е мръсен и зацапан е необходимо да бъде защитен. За това има специални опаковъчни материали – стреч — найлон и въздушно — мехуреста опаковка. Стреч — найлона е добре да се разтегне и лесно да приеме формата на дадения предмет за опаковане. Даже вашия диван да не се отличава със симетрични геометрични очертания, не трябва да го оставяте да бъде неопакован.

Меката мебел с тапицерия от естествена кожа може да се облече в плътна тъкан. Това е особено актуално, ако е изнесен на улицата под жарките слънчеви лъчи. Някои компании също предлагат превозването на меката мебел с използването на универсални тапицерии. Това само по-себе си е плик, които се надява върху мебелта и се притяга с ленти пригодени за това. Опаковането със свои сили на дивана или на столовете не е сложно.

А, как да постъпим с аквариума или с антикварната ваза? Тук е нужно да се използват специални опаковъчни материали. Например, велпапе или мека полиетиленова опаковъчна хартия. Под тези необичайни названия се крият много полезни вещи. Велпапето се състои от 2 или 3-слоен картон с дебелина 4 мм, а полиетилена е с дебелина 1-2 мм. Използването им е предимно, за опаковане на статуетки, картини, порцелан и други предмети на изкуството. Велпапето се използва също, за да не се повредят скъпите мебели, огледала или леки метални конструкции.