Да превозим меката нмебел – безпроблемно

Меката мебел също може да бъде разглобена или не разглобена. В първия случай дивана може да се демонтира и пренесе във вид на отделни части. Като правило, мястото за сядане и за гърба – облегалката, предната странична лента, страничната стена с подлакътниците и възглавниците също трябва да се опаковат. Истината е, че и тук има своите особености. При самостоятелен демонтаж е нужно да имате под ръка схема на последващият монтаж на дивана. Ако нямате такава, демонтажа и монтажа на дивана е добре да поръчате на специалисти. В противен случаи вие рискувате да загубите половин ден за демонтаж на дивана. И никои не може да ви даде гаранция, че на новото място вие ще можете да го сглобите наново.

В някои случаи механизмите на меката мебел е добре да са свързани. Това касае диваните и креслата с принцип на трансформация «френски тип» и «американски тип». Необходимо е, да бъдат свързани, защото механизмите да не се отворят в най-неподходящия момент. За да не се окаже, че вашия любим диван в края на пътешествието си е мръсен и зацапан е необходимо да бъде защитен. За това има специални опаковъчни материали – стреч — найлон и въздушно — мехуреста опаковка. Стреч — найлона е добре да се разтегне и лесно да приеме формата на дадения предмет за опаковане. Даже вашия диван да не се отличава със симетрични геометрични очертания, не трябва да го оставяте да бъде неопакован.

Меката мебел с тапицерия от естествена кожа може да се облече в плътна тъкан. Това е особено актуално, ако е изнесен на улицата под жарките слънчеви лъчи. Някои компании също предлагат превозването на меката мебел с използването на универсални тапицерии. Това само по-себе си е плик, които се надява върху мебелта и се притяга с ленти пригодени за това. Опаковането със свои сили на дивана или на столовете не е сложно.

А, как да постъпим с аквариума или с антикварната ваза? Тук е нужно да се използват специални опаковъчни материали. Например, велпапе или мека полиетиленова опаковъчна хартия. Под тези необичайни названия се крият много полезни вещи. Велпапето се състои от 2 или 3-слоен картон с дебелина 4 мм, а полиетилена е с дебелина 1-2 мм. Използването им е предимно, за опаковане на статуетки, картини, порцелан и други предмети на изкуството. Велпапето се използва също, за да не се повредят скъпите мебели, огледала или леки метални конструкции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *