Продължете към съдържанието

Монтиране и демонтиране на окачен таван

Преди да се заемете с демонтажа на окачения таван може да се наложи да разчистите помещението и да изхвърлите старите мебели. Ако имате стар ламиниран или естествен паркет извикайте фирма да го демонтира и изхвърли на сметище. Сега когато всичко е чисти може да се заемете с монтажа на новият окачен таван

Окачените тавани добиват все по-голяма популярност на родния пазар. В почти всеки дом, сграда или друго обществено заведени може да забележите, че разполага с окачен таван. Това е така, защото съвременните окачени тавани предлагат редица предимства, които позволяват на архитектите и дизайнерите да осъществят дори най-смелите си виждания. Съвременните окачени тавани се предлагат на пазара под голямо разнообразие от цветове, форми и размери, което е една от много причини, поради която окачения таван е предпочитан избор на много хора. Освен това, панелите на окачените тавани се монтират и демонтират изключително лесно, което позволява на собственика да променя външния вид на тавана, без да пипа носещата метална конструкция. В тази статия ще разгледаме какви са предимствата и недостатъците на окачения таван и защо той трябва да бъде монтиран от професионалист.

Едно от най-съществените предимства на окачения таван е, че позволява изграждането на тавани със сложни чупки. С помощта на окачения таван могат да се прикрият неприятни дефекти или недостатъци на конструкцията, което също може да се счита за голям плюс. Окачените тавани придават на помещението нов и по-модерен външен вид. В съвременните тавани могат да се монтират осветителни тела, аудио системи или да се прикрият кабелите или тръбите на климатичната инсталация. На всичкото отгоре, окачените тавани разполагат с отлични топло/шумоизолационни свойства. Като недостатък можем да определим сравнително краткия живот на употреба сравнение с продължителността на живота на оригиналния таван. За сметка на това, обаче ремонта им не е толкова скъп. Препоръчително е на всеки 5-10 години плоскостите на тавана да бъдат сменявани, защото се скапват и износват. Другият недостатък на окачените тавани е, че с поставянето им, значително се стеснява помещението.

Монтирането на окачен таван трябва да се извърши от хора, които разполага с необходимия опит и умения за целта, защото в противен случай, ако тавана не бъде монтиран правилно, могат да се появят най-различни проблеми, като например бученето, което се появява в следствие на силен шум или музика, като източника на този звук идва от вашия съсед или от външния свят, но Вие буквално го чувате все едно е у Вас. Този проблем се появява следствие на некачествения монтаж и използването на некачествени материали. Най-малко поради тази причина трябва да се възползвате от услугите на някой професионалист или фирма в областта.