Продължете към съдържанието

Външна топлоизолация

Непрестанното поскъпване на цените за отопление карат все повече хора да се замислят дали да си поставят топлоизолация в жилището. Все повече хора търсят всякакви начини и възможности, които биха им били от полза в ограничаването на сметките за ток, парно, топла вода и т.н. Един от сигурните начини за намаляване на разходите за отопление през зимата е поставянето на топлоизолация. Доказано е, че качествената външна топлоизолация може да ни намали от 20 до 40 % сметките за отопление. Това е така, защото с поставянето на хубава топлоизолация, значително ограничаваме загубата на топлина, а от там логично се намаляват и сметките за отопление. В случаи, че Ви заинтригувахме прочете докрай статията и ще разберете за предимствата, които може да ни даде външната топлоизолация.

Външната топлоизолация е предпочитана от повечето хора, тъй като тя има отлични топлоизолационни качества и ограничава възможността за поява на конденз до нула. Освен това, външната топлоизолация предпазва фасадата от лошите атмосферни влияния, които могат сериозно да навредят на целостта на сградата. И не на последно място, външната топлоизолация придава нов, по-красив външен вид на жилището. От голямо значение, е материала, от който ще бъде направена Вашата топлоизолация. Съществуват три вида материали: каменна вата, Екструдиран пенополистирен и Експандиран пенополистирен. Ние Ви препоръчваме да използвате топлоизолация от каменна вата.

В случаи, че живеете на ниските етажи можете и сами да си поставите изолацията, но съгласете се, че ако живеете на 8-мия етаж в някой жилищен блок би било пълна глупост сами да се заемате с това. Освен, че ще се изложите здравето си на излишен риск, едва ли притежавате качествата на някой алпинист, за да работите нависоко.

При това положение най-добре се възползвайте от услугите на някоя специализирана фирма, която разполага с необходимата техника, работници и опит, за да се справи с тази задача. Освен това, е от изключително значение топлоизолацията да бъде поставена правилно, тъй като в противен случай могат да се появяват сериозно проблеми в жилището свързани с появата на мухъл или влага.