Продължете към съдържанието

Много от хората пристъпват към ремонт на банята в старите си домове, без да имат представа, как е устроено това помещение. Те си мислят, че стените на банята са продължение на стените на съседите отдолу и отгоре, тоест, че те по същество са тавана и пода на апартамента. В много жилища стените на помещенията на банята и тоалетната нямат нищо общо със стените на самия апартамент. В този случаи те са обединени и представляват не голяма двойна стая. Тази стая представлява помещение, в което е банята и тоалетната заедно.

Работата е там, че банята при строителството на дома често се изгражда накриво, както на пода, така и на носещите стени. Освен това, между тавана и стените, а също между стените на банята и носещите стени на дома остават отстояния, които в някои случаи могат да бъдат до 30 сантиметра. При демонтажа на душ кабината, на покрива й е поместена металната тръба на вентилационната система, устройство, през което се осъществява вентилацията.

Специалистите на нашата фирма, ще отстранят душ кабината без проблем и така ще се освободят 2 м3 полезен обем в бъдещата ви баня. И понеже, болшинството съоръжения са далеч от геометричния идеал (стените имат промяна в ъгъла, както по хоризонтали, така и по вертикали), то става ясно, че демонтажа на душ кабината може да бъде първата стъпка при капиталния ремонт на банята и ще изиграе само положителна роля в провеждането на демонтажните работи.

Така, при сваляне на плочките от стените може да възникне проблем. Наред с другите неща, душ кабината може да бъде изработена от азбесто цимент, който може да окаже отрицателно въздействие на вашия организъм. Трябва да отбележим, че душ кабината във вашия дом се поставя само за облекчение при разделянето на помещението на баня и тоалетна и никакви други положителни функции.

За демонтаж на душ кабината е необходимо да имате нужните технически средства и познания, ако обаче не притежавате нито едното, нито другото то спокойно можете да поверите тази задача на нашите специалисти. Дали ще ползвате душ кабината след ремонта или ще я изхвърлите ще решите сами.