Продължете към съдържанието

parkСвалянето на паркета може да се окаже не по-малко сложна задача от неговото поставяне. Разбира се, тук става дума за паркет, който искаме да използваме отново, иначе в противен случай няма нищо сложно в демонтирането на паркет – при това положение той ще бъде разбит и отстранен за не повече от един-два часа.

При положение, че смятаме да използваме паркета си отново, то за целта се използват специални инструменти и методи, с които ще бъде премахнат, без да бъде одраскан или повреден по един или друг начин. Поради тази причина, е препоръчително да се обърнете към специалисти, които да се заемат с демонтажа на стария Ви паркет или дюшеме. Ако се заемете сами с премахването му, то рискувате много повече от очакваното.

Освен, че вероятността да повредите дървените плоскости, то не малък, е шанса да повредите и замазката, върху която са монтирани. Ако скоро не сте размествали паркета си и седи така от 10-20-30 или повече години, то трябва да имате предвид, че за толкова дълъг период от време, е възможно замазката да се, е сраснала до такава степен с паркета, че при премахването му да отчупите и части от нея. В някои случай, е невъзможно да се предотврати този момент, но бъдете сигурни, че ако се заемете сами с демонтажа на дървения под, то евентуалните щети ще бъдат много по-тежки.

За да сте напълно сигурни, че всичко ще премине, без никакви проблеми или затруднения, Ви препоръчваме да се обърнете към КЪРТИ.БГ. Тя, е доказала не един и два пъти на какво, е способна и ще демонтира паркета много по-бързо от колкото сте очаквали. В нея работят квалифицирани работници с дългогодишен опит в областта на строителството и за тях подобни задачи им се струват като детска игра, отколкото като тежка и сложна работа(каквато сигурно ще Ви се стори премахването на паркета, ако се заемете сами с него).