Продължете към съдържанието

Все по-голяма част от хората избират монтирането на стъклени витрини в техните офиси, магазини, банкови или други учреждения. Освен това стъклените витрини често намират място и в домовете ни, под формата на душ кабини или стъклени прегради между стаите или към вътрешната градина. Ако харесвате чувството за простор, елегантност и красота, която създават те и планирате ремонт, време е да се огледате за най-подходящата за вас витрина и да се захванете за работа.

 Преди да го направите изберете каква точно витрина ще използвате.
Най-често използваната система представлява монтирана стъклена витрина върху алуминиев или ПВЦ профил. Нея може да използвате за офиса или магазина си, а също така и като преградна стена към градината или басейна си. Важен момент тук е избора на профил, ние препоръчваме 3 милиметров, ПВЦ профил, той осигурява най-добра топлоизолация и шумоизолация.

Следващият вариант пред вас са т.нар. плъзгащи се системи. Те са по-скъпи, но безспорно по-внушителни. При тях едната част е подвижна, а другата застопорена, посредством горен профил.
Друга ефектна система е системата с врата тип “хармоника“. При нея се използва релса, посредством, която са монтирани стъклените прегради.
Най-често купуваните за дома стъклени витрини са душ кабините. Те са все по-предпочитани и масово използвани в бита. Предлагат се в различни разцветки на стъклото, според индивидуалните предпочитания и възможностите, които предлага интериора.

Следва да се спрем на видовете стъкла, подходящи за стъклени витрини. Най-често се използват флоатни стъкла, които са най-евтини, но и най-опасни за човек. При едно тяхно евентуално счупване е възможно разпадането им на остри и ръбести парчета, които могат да наранят по опасен начин човек.

 Предлагат се и закалени стъкла, които биват нагрявани и третирани, до тяхното заздравяване и осигуряване на по-малък риск. Те или триплексовите стъкла са по-добрия избор. Самото триплексово стъкло представлява няколко споени помежду си стъклени слоя. При евентуален силен удар то не се разпада, а образува пукнатини. Съветваме ви да не пестите при избора на стъкло, защото това може да се окаже важно за вас.

Ако вече сте направили избора на подходящата за вас стъклена витрина, може да пристъпите към действие. Наемете фирма, която ще изкърти стените, на чието място ще поставите витрината и започнете работа. Фирмата ще изчисти останките от съборените стени и ще направи цялостно извозване на строителни отпадъци до подходящо за целта сметище. Така вече имате осигурен терен и може да започнете с поставянето на витрините. Това не е сложен или дълъг процес, монтирането на неголяма площ ще отнеме по-малко от ден. Остава само да измиете стъклата и да се насладите на гледката към двора или басейна си в приятна компания.