Продължете към съдържанието

Специалистите от Кърти БГ знаят много добре, че демонтирането на остъклени балкони е отговорна работа, която се извършва от добре обучени специалисти за демонтаж и рязане на метални кострукции.

През май тази година инспектори започнаха масови проверки за незаконното строителство в София и по-точно срещу пристроените тераси и дори цели стаи към панелките. Проверка на АСН показа, че 90 на сто от терасите са се превърнали в гарсониери, детски стаи и покрити барбекюта. Дебатът срещу пристроените тераси започна през декември 2010 г., когато екип на Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) във Варна пристъпи към събарянето на остъкление на тераса на Мария Манчева след сигнал, подаден от нейна съседка.

Според закона остъкляването на балкона нарушава целостта на жилищната сграда и за него се изисква разрешение.

След направен подробен оглед на остъкления балкон се предприемат съответните действие. Пълно облепяне с тиксо, начупване на стъклата, така че да падат вътре, а не навън, като в зависимост от етажа и мястото се отцепва района под остъклението. След това всичко демонтирано, събрано и изметено, се изнася до транспортно средство и се извозва на сметище. Демонтаж, събиране и извозване на остъклен балкон 10 кв/м на височина до 5-ти етаж става за около 2 часа.