Продължете към съдържанието

При закупуване на имот, какво е необходимо да гледаме

Предстои ви закупуване на имот? Сигурно в момента се намирате във вихъра на имотната сага, когато различни брокери ви губят времето с неподходящи оферти. Тук ще получите малко информация, какво би било добре да гледате, когато си търсите имот и то най-вече в жилищна или бизнес сграда.

Освен, че трябва добре огледате сградата за напуквания, да прецените солидността й, изолацията, дограмите и покривната част би било добре да се поинтересувате кой е строил сградата. Един от най-често срещаните въпроси на хора, които си търсят имот е Кой е строил сградата и за колко време. Всички знаем, каква е репутацията на новото строителство в България. Повечето нови сгради се строят от ден до пладне и нямат необходимата стабилност каквато имат старите тухлени сгради.

Трябва да проучите фирмата, която я е строила, да се запознаете добре с документацията на имота. Често се оказва, че фирмата, възложител е изпаднала в криза и някои от имотите в сградата са запорирани. Това може да стане ясно само с една обиколка до няколко институции.

Преди да изберете своя имот, прегледайте внимателно мястото на което е строен, разговаряйте със съседите, те винаги могат да ви дадат добра вътрешна информация, която брокерът няма интерес да ви даде.