Продължете към съдържанието

Добри новини за благотворителността – вече може да дарите своя стар матрак, ако е в добро състояние. Може и да го рециклирате. Всичко зависи от вас, след като сте се оборудвали с нов матрак.

Еко матраците Нани и рециклирането създава по-устойчива икономика и може да направи и силна общностни връзки. В подкрепа за всички благотворителни организации, които се грижат за благосъстоянието на бездомни хора в по-голяма площ сега и вие може да помислите по-европейски за тези неща. За една малка такса на битови отпадъци за покриване на нашите транспортни разходи, е добре да знаете някои тънкости на „занаята“. Това може да ви помогне да спите по-спокойно:

  • Знаете ли, че вашия матрак може да се рециклира

Матраците са големи и обемисти, имат множество детайли и много хора не са сигурни какво да правят с тях, когато смятат да вземат нов. Можете да го изпратите на депо, където ще заема място в продължение на векове наред с милиони други стари легла или бихте могли да го рециклирате.

Рециклирането става все по-развиваща се индустрия и много държави и организации настояват за рециклиране на матрак, с цел намаляване на отпадъците. Кънектикът например имат всички закони, които изискват рециклиране матрак.

Пружините и металът от леглото могат да се претопят с цел да бъдат променяни техните предназначения. Дърво и влакна могат да станат източник на гориво, а тъкани могат да бъдат рециклирани за употреба в подплънки и други приложения.

Проверете дали има местно съоръжение за рециклиране близо до вас. Някои съоръжения имат спад в общността поради различни точки, а това понякога обяснява, защо се взема малка такса за изнасяне на старо легло. Вие също може да препродавате или дарявате вашия матрак, който все още е в приличен вид.