Продължете към съдържанието

Как да изберем кухня?

Изнасяне на стари мебели

Преди поръчка на кухненско обзавеждане трябва да си отговорим на много въпроси. Но, основно три са дилемите за разрешаване: българска или вносна, класическа или модерна кухня, готова или по поръчка? Така, че каква кухня да избера не е никак лесен и прост въпрос? Каква кухня да предпочета, за да не се претрупва помещението и в същото време да поместим в него всичко, от което имаме нужда: храна, прибори и др. Именно затова трябва да обмислим всичко добре.

Демонтаж на кухненско обзавежданеОпределено, че българско производство на кухненско обзавеждане, като цяло е по-евтино, отколкото вносните, независимо, че разликата в стойността от година на година става все по-малка. Но, наистина ако измерим евтините и в същото време висококачествени продукти ще видим съществена разлика. Сума от порядъка на 2 000 до 5 000 лева за кухненска мебел не изглежда изключително висока. Затова е добре преди всичко да се наблегне на качеството, а такива продукти има и родно производство. Това не е изненадващо, защото за производството на мебели се внасят материали или части (особено фронтовата част) са закупени от Европа.

Вносното кухненско обзавеждане, особено италианските, са мечта на всяка домакиня и са много популярни. Но, да си купят италиански мебели за кухнята могат да си го позволят малцина. Разходите за нея могат да достигнат от 10 000 до 30 000 лева. Какво можем да кажем за авторските модели от водещите марки в бранда у нас …

Има, разбира се, възможност за закупуване на сравнително евтино кухненско обзавеждане, производство от Италия, но от напълно неизвестна фабрика, на която никой не може да ви гарантира качество? За да вземете адекватно решение за покупка на кухненски мебели е, нужно да сте добре запознати с тънкостите при производството на мебели.

Готова  „кухня” или по поръчка?

Видове кухниГотова кухня или по поръчка – кой е най-лесният и бърз вариант? Днес ще ви направят проект за дизайн на кухня и вдругиден ще ви донесат мебелите във вашия дом. Това е много удобно, но има и някои нюанси. Първо, модулите, които са в наличност, може да се окажат, че не са пригодни за вашето помещение и ще ви се наложи да изберете някои други, идеално да са подходящи. Второ, цената на такава на „бързо“ сглобена кухня винаги е по-висока: защото  фирмата/продавач заплаща за съхранението й и  доставката й от фабриката до склада, освен това обезпечава наличието на набор от модули и др. Тези разходи, разбира се, се начисляват върху цената на мебелите.