Продължете към съдържанието

Детската стая безспорно е едно от помещенията в дома, на които се обръща особено внимание и за които трябва да се избират мебели и декорация с особено внимание и усет към детайла.

При това начинание е важно да се съобразим с ред критерии, на база на които да планираме и организираме работата си. Задължително е да се съобразим с това на каква възраст е детето, дали е момиче или момче и дали обзавеждаме празно помещение или преобразуваме и обновяваме вече обзаведена детска стая.

При всеки един ремонт е необходимо на първо място да се помисли за фирма за изхвърляне на стари мебели, която да се заеме с нелеката задача да ви освободи от  непотребните вещи.

Повечето родители ще се съгласят, че броят на ненужните и неизползваеми мебели нараства правопропорционално с появата на едно, две или три деца в семейството. Ето няколко идеи за обзавеждане на детската стая, които можете да приложите на практика.

Решете кои мебели са излишни в дома ви и потърсете най-лесния начин за изхвърляне на стари мебели.

Потърсете фирмени каталози и интериорни списания, от които да видите цялостна концепция за интериор на детска стая. Изберете стил според вашите виждания за удобство, естетика и индивидуален подход към вътрешното простраство.

Допитайте се до децата. Това е особено важно и повече от задължително, ако те са на възраст, в която изграждат своя мироглед и започват да проявяват предпочитания и вкус към всичко около себе си. Това все пак е тяхната стая и най-важното е да се чувстват добре в нея. Нека е обзаведена и декорирана по техен вкус.

Побързайте да се свържете с фирма за изхвърляне на стари мебели, за да бъдете сигурни, че тези неприятни и доста трудоемки ангажименти ще бъдат свършени бързо, максимално чисто и професионално. Така няма да губите време в излишни хамалогии и ще имате възможност да се отдадете на проектирането на мечтаната детска стая.

Ако можете да си позволите интериорен дизайнер, не се колебайте да го направите, просто защото той ще ви предложи идеи и варианти на обзавеждане, които никой друг не би могъл да ви проектира.

Ако сами ще се заемете със задачата да създадете детска стая – мечта за вашите наследници, не забравяйте да се консултирате с домашния съвет и по отношение на това кои точно мебели да попаднат в графата за изхвърляне на стари мебели и кои бихте искали да запазите или „реставрирате“.