Продължете към съдържанието

Новите прозорци са на разположение в дърво, алуминий, винил и фибростъкло. Дървената дограма и пвц дограма са често срещан избор и могат да бъдат закупени така, че да съответстват на съществуващите вече прозорци. Ако не планирате подмяна на всички прозорци у дома, то добре е да проверите за наличности от това, което имате вече в помещенията. Едва тогава може да пристъпите към заявки онлайн.

Дървената дограма за прозорци позволява повече проветрения в помещенията, но те се нуждае от малко повече поддръжка. Все пак, те предлагат класически вид, така че за по-стар дом това е оригинален стил. Дървените прозорци често са единственият вариант.

Лакираните рамка за прозорци са с алуминиева или винил черупка. Те се използват най-често в ново строителство и за бърз ремонт. Те са прикрепени със заковаване с фланци, които се вписват под сайдинг материалът. Качеството на облечени може да варира от форма алуминий до пресован алуминий.

Виниловите прозорци са на разположение в различни цветове и не изискват толкова, поддръжка като дървени прозорци. Те не се нуждаят от боядисване. Те не изглеждат чак толкова хубави, колкото дървена, но са по-евтини и се изолират почти толкова добре. Фибростъкло в композитни с прозорци са по-силни от винилът, но са малко по-скъпи.

Предимството да избираш е на ваша страна. Така, че при избор на нова дограма или подмяна на някои профили винаги имате шанса да попаднете на подходящото място. Това може да ви помогне да направите избора си много по-лесно.

Условията и климата на местоживеене, често са от решаваща роля за избора на дограма. Така например:

Ако живеете в студен климат, може да помислите за троен стъклопакет, които запечатва с микс от газове, включително аргон или криптон. Както в случая с двукатна камера или слой изолация, прозорецът с тройно стъкло може да спести 2-3% от сметката за отопление в сравнение с двойния стъклопакет стъкло. Разбира се и той ще струва 10-15% по-евтино, но при условие, че не планирате да останете в дома си много дълго и това е решение.

Двойни и тройни стъклопакети също осигуряват добро ниво на звукоизолация и са задължителни в градските райони или домове на оживени улици. По-добре изолираните прозорци имат кондензационни проблеми и тогава трябва да се търсят алтернативи и по отношение отоплени и охлаждане.