Избор на хубави и цветни щори

  • от

Избор на щори

Сменили сте дограмата и сте пред дилема – какви щори да сложите? Има хоризонтални щори, вертикални щори, римски щори, руло щори, ролетни щори… Имате голям избор. И все пак различните видове щори създават различно впечатление и имат своите предимства и недостатъци.

В повечето случаи щорите са предпочитани пред пердетата, защото не е нужно да ги перете толкова често. Въпреки това хоризонталите щори например събират не малко прах, която трябва да се почиства периодично, а както сами знаете не става да сложите щорите в пералнята. Те обаче не пречат по никакъв начин на отварянето на прозореца, за разлика от вертикалните щори. Предимството на вертикалните е че се перат, платовете им са антистатични и има голям набор от цветове. Руло щорите се монтират на самия прозорец, техните платове също са антистатични. Римските щори са стилни и регулират светлината чрез повдигане, но поради тази причина можете да имате проблеми с механизма на поставяне. Ролетните се монтират от външната страна на дограмата и могат да бъдат управлявани ръчно или чрез дистанционно. Те обаче не издържат естетическия тест, а освен това са по-шумни от останалите щори.

Въпреки този богат избор, не са малко домакините, които избират пердета пред щори, тъй като според тях, за разлика от щорите, създават домашен уют.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *