Продължете към съдържанието

Може да приемате повече рискове, отколкото си мислите. От самото ставане от леглото всяка сутрин.

Ако сте планирали скачане с парашут или езда с бик най-вероятно сте осъзнали, че това може да бъде опасно. Но, честно казано рядко се имат предвид рисковете в нашия ден, които правим, без да мисли.

Ето някои ежедневни дейности, които могат да бъдат по-опасни, отколкото сте очаквали и това как да се справим с тях, без аварии:

Транспорт: За да шофирате или да не шофират (или с велосипед или пеша)

Вие вероятно знаете някой, който има здравословен страх от летене. Но е по-малко вероятно да познавате някой, който отказва да се получи в един автомобил. От гледна точка на рисковете обаче, хората рядко поглеждат назад.

Според Националната администрация за безопасност на Highway Traffic, повече от 33,000 души са били убити в резултат на пътно-транспортни произшествия през 2012 г. Това се пада по един човек на всеки 16 минути! Допълнително 2,4 милиона са били ранени. В сравнение с тези, които загинаха в самолетна катастрофа, разликата е потресаваща. В резултат на нея може би трябва да преразгледате предпочитанията си за шофиране на следващото ваканция място? Вижте за товарентранспорт, когато ви трябва и превоз с извозване.

  • Колоездене

Колоездене е популярен начин за придвижване в големите градове. То също е добро упражнение и е по-добре за околната среда от шофирането. Но ето някои рискове, които трябва да си спомним, преди да ударим по улиците. В доклад от пешеходната и велосипедна информация от център се показва, че около 49 000 колоездачи са били ранени през 2012 г., и 726 от тях са били убити. Почти се случва така, че една трета от тях е била ударена от кола. Докато градовете са взети мерки, за колоездене по-безопасно, като например велосипедни алеи, рискът е реален. Не забравяйте да държите очите си отворени и да вземате безопасни мерки като каска. Научете за начините по извозване на стари мебели безопасно.

  • Ходене

Ходенето е най-лесното упражнение, но може и да бъде рисковано, ако не обръщате внимание. Разхождайки се с мобилния си телефон, но бъдете внимателни. Това може да бъде опасно (почти толкова опасно, колкото шофирането). В проучване направено в Ohio State University професор Джак Насар открива, че повече от 1500 пешеходци са били лекувани в болница спешните отделения в САЩ през 2010 г., и той изчислява, че броят им ще се удвои до 2015 г. Също така, 4,743 пешеходци са загинали при пътно-транспортни произшествия през 2012 г., съобщиха Пешеходна и велосипеди информационен център. Така че не позволявайте вашият  смарт телефон да предизвика повече вреда, отколкото полза. Дръжте очите си отворени, вижте какво се случва около вас и не забравяйте, добри практики за безопасност на пешеходците.

След като знаете трите ежедневни неща, които крият риск з здравето и целостта на човек, научете и за изхвърлянето на отпадъци с фирма FORI.EU.