Продължете към съдържанието

izkopi1Живеем във века на технологиите и всеки ден сме заливани от новини за създаването на нови машини, уреди и роботи, които значително ще улеснят и подобрят живота ни. Въпреки това, обаче все още сме далеч от времето, в което всичко ще бъде управлявано от машини или роботи, а човека ще седи и ще задава команди. Все още има редица неща, които се нуждаят от човешка намеса, за да бъдат извършени по желания начин. Едно от тях, е изкопаването на канали и септични ями.

Въпреки, че са създадени десетки машини за тази цел, съществуват труднодостъпни места, до които машината не може да стигне и за да бъде направен желания изкоп са необходими два от най-старите уреди на труда, познати на хората от векове наред – кирката и лопатата. Без тяхната помощ, е невъзможно прокопаването на дупки на малки и тесни разстояния. Другата причина, поради която се налага изкопа да бъде направен на ръка, е опасността от срутване при използването на тежкотоварни машини. Въпреки, че има мини багерчета за подобни цели, в някои случаи дори те са прекалено тежки и същевременно опасни за прокопаването на почвата. Ако в състава й преобладава наличието на глина, камъни, кал и корени, то направата на изкоп в нея, с помощта на тежкотоварни машини, е невъзможен.Къртене на бетон

Така, че имайте го предвид това, когато наемете фирма, която да се заеме с прокопаването на септична яма, канал и т.н. в двора Ви. Най-добре се консултирайте със специалисти, които да огледат района и да изкажат своето експертно мнение за това какъв би бил най-безопасния и същевременно ефективен метод за осъществяването на желания изкоп.