Продължете към съдържанието

Изнасяне на стари мебелиКухня по поръчка

Кухня по поръчка – това не е един, а два различни варианта за покупка.

Изхвърляне на стара кухня• Кухня внос по поръчка е добър, но «дълъг» процес. Фирмата — продавач ще я внесе на минимална стойност, която почти не се отразява на цената. Тя ще ви бъде предоставена в не голям офис, в които на полици са поставени каталози на фабриката производител, а на рафтове са представени образци от мостри и плотове. Вие отивате, поръчвате си по каталог (с помощта на някои служител) и чакате – примерно 2-3 месеца (понякога повече, понякога по-малко).

• Кухня по поръчка от български производител. Абсолютно всичко, само времето е по-малко, защото отсъства проблема с транспорта и митницата. Но, разбира се, хубаво е да не си поръчвате кухня, произведена в другия край на страната, иначе срока на доставка трудно може да бъде предсказан.

Какъв вид кухня да изберете, „класическа“ или „модерна“? Всъщност, това ще го решите заедно със съпругата си. Защото в действителност кухнята дали ще бъде в класически и модерен стил, зависи именно от това, което вие харесвате. В повечето случаи всички се спират на (икономична класа и средна цена), разликата е само в избора на материал за фасадата, фурнира и аксесоарите.

Дърворезбата на вратичките и дръжките със златисто покритие са признаци на „класика“, гладките вратички, които не са украсени и обикновените дръжки са в стил „модерност“.  Шкафове и плотове от материал Каракас са предимно предпочитани, дори понякога еднотипни. Ако говорим за кухня с премиум — класа, която е направен по поръчка, тя ще носи черти на определен исторически стил или направление. И вие няма да намерите същите продукти с еднакви детайли, изработени в стил барок или хай-тек.

Първо да направим план – седнете заедно с мъжа/жена си и обсъдете най-важните въпроси:

a. просторна или претрупана кухня;

b. каква ще бъде тя (на ъгъл или буквата Р);

c. какви битови прибори (и оборудване) са ви нужни;

Въоръжете се с късче милиметрова хартия и претворете своя план в чертеж в мащаб. Опитайте се да разположите в нея мебели, котлонен панел, мивка и др. Имайте предвид, ако имате проблем с квадратните метри, трябва по възможност да задействате и ъглите.