Продължете към съдържанието

Мястото на всички стари и ненужни мебели е на сметището. Няма абсолютно никаква логика да складирате вещи, които не бихте използвали никога.

Старите вещи не само заемат място, но и създават предпоставка за събирането на плесен, прах и всякакви други мръсотии по тях, които биха могли да отключат алергични реакции във Вас и семейството Ви. Освен милионите бактерии и микроби, които ще намерят място сред всичките боклуци, които сте складирали е твърде вероятно да се сдобиете и с нови, нежелани домашни любимци – мишки, плъхове, хлебарки, паяци и всякакви други гадинки, за които тези места са предпочитано място за обитаване.

Приемете, че това са просто едни вещи, които рано или късно ще изхвърлите и замените с нови. Няма защо да се привързвате към тях, както към човек или животно. Колкото по-бързо осъзнаете това, толкова по-лесно ще може да се разделите с тях. Разбира се, че има някои вещи със сантиментална стойност, с които няма как да се разделите – например униформата от казармата, предмет с автограф от значима личност, подаръци от любими хора, снимки, вещи с антикварна стойност и други подобни. Те не попадат в тази категория мебели, които трябва да бъдат изхвърлени. Става дума за всички ненужни вещи и мебели, без никаква стойност, които по незнайна причина все още съхранявате.

В случай, че сте се „решили на тази важна стъпка“ – изхвърляне на старите мебели, то знайте, че Ви очаква доста работа, за която със сигурност ще Ви трябва помощ. Така, че организирайте „бригадата“ и се захващайте за работа.

При положение, че имате желание да се отървете от старите си мебели, но нямате желание да го направите Вие, то наемете фирма за целта. Не се доверявайте на мними „търговци“, „цигани“ или други хора, които биха могли да Ви предложат тази услуга. Много е вероятно покрай старите мебели, неусетно да се разделите и с някоя друга „скъпа“ вещ. Затова се обърнете към достатъчно известна фирма предлагаща изхвърляне на стари мебели.