Продължете към съдържанието

Интериор за офис

Избор на мебели за офиса се явява много важна и отговорна задача. Имиджът, нивото и престижа на компанията зависи от това, като трябва да се съобразим задължително с интериора на офисните помещения. Именно затова на избора на мебели следва да се отдели особено внимание.

Съвременните производители предлагат за избор огромно количество разнообразни модели на офисни мебели, произведени из различни материали, в разни стилове, размери, цветове оформление и разбира се на различна цена. В офисната мебел влизат голямо количество наименования от предмети: компютри и работни маси, кресла и столове с различно предназначение, шкафове, табуретки, стойки, рафтове, стелажи и др.

Офисната мебел е прието да се разделя на два вида. Първия вид — това е офисна мебел за персонала. Тя предимно се отличава с ниска цена и не високо качество. Вторият вид — мебели за ръководителите. Такава мебел е по-скъпо струваща и с високо качество. Тя е произведена от най-добрите материали с последните технически достижения.

В последно време с най-голяма популярност се славят мебели със закръглени форми. Счита се, че тя има положително въздействие на психиката на хората — помага да осигури най-добрите условия за работа и създава атмосфера на сътрудничество в работния колектив. Кръглите и овални маси често се използват в интериора на залите за преговори, като те създават дух на взаиморазбиране.

Офисната мебел, както и бизнес такава е длъжна да бъде мобилна и динамична. Всичко това се постига чрез въртящи се колелца на масите и столовете, офисните прегради и модулните конструкции на бюрата и шкафовете. Много от моделите на столовете, креслата и масите могат да се регулират по височина, като на някои столове има възможност да се променя ъгъла на  наклона на гърба, а масата — положението на плота. Такива функции следва да направят работата  по-оперативна и производителна.

Интериорът на офиса и мебелите могат да бъдат в различни цветове, но следва да помним, че светлите тонове помагат за успокоение и добра кондиция, а ярките краски позволяват да се чувствате уютно.

Материалите за производство на мебелите могат да бъдат най-различни. Корпусна мебел, произведена от ПДЧ, дърво, пластмаса и стъкло. Разпространението на ПДЧ и други дървени плоскости е свързана с достатъчно достъпна цена. При производството на мебели от високо качество се използва естествена дървесина, а фурнира от ценна суровина дърво служи само като материал за облицовка. За повишение на практичността на мебелите, като фасада и плотове се използват ленти от PVC.