Продължете към съдържанието

Wood-Interior-Design-2-R280LZMLQ8-800x600

Думата „интериорен дизайн” все още, е доста непозната за по-голяма част от българите. Предвид факта, че не са наясно с пълното й значение и употреба, повече от тях смятат, че интериорния дизайн, е само за супер богати хора, които искат всичко в къщата им да бъде по последна мода.

Разбира се, има и такива личности, които не биха си купили дори кошче за пране, ако то не, е направено от някой световноизвестен дизайнер. Тези случаи, обаче са рядкост и в интерес на истината услугите на хората, които се занимават с интериорен дизайнер са изключително полезни и не чак толкова скъпи, колкото си мислят повечето хора.

Интериорните дизайнери ще Ви спестят куп време, усилия и в някои случаи пари. В момента от тези услуги се възползват най-вече предприемачи, които разполагат със собствени хотели, ресторанти, вили и всякакъв друг вид сгради, за които, е от изключително важно значение обзавеждането в тях да бъде същевременно уютно, функционално и представително. Предприемачите избират да се доверят на някой интериорен дизайнер поради три прости причини:

Първо, че по този начин ще си спестят супер много време от търсене и закупуване на подходящото обзавеждане. Второ, защото едва ли има човек, който да знае повече от един професионален дизайнер за това какви са модните тенденции на пазара, какви мебели и обзавеждане биха подхождали най-добре на сградата и имиджа, който иска да си спечели. И трето с наемането на фирма за интериорен дизайнер, те си гарантират, че всичко ще бъде извършено качествено и в срок, което в никакъв случай не, е маловажно.

И за финал ще разбием още един мит относно интериорните дизайнери – цената, на която работят. Повечето хора смятат, че те взимат изключително високи цени, които не отговарят на извършената работа. Първо, цените в никакъв случай не са високи. Въпреки, че няма стандартна цена на пазара, по която да се работи, по-голяма част от дизайнерите взимат не повече от 2 до 5 процента от стойността на проекта. Така, че ако смятате, че това, е супер висока цена, то си представете колко време и усилия отнема планирането и създаването на желания интериор от клиента. Преди да се пристъпи към обзавеждането на апартамента се създават дузина проекти, които постоянно се съгласуват и коригират заедно с клиента. Това отнема адски много време, усилия и нерви докато бъде постигната желаната комбинация от уют и красота, която да отговаря напълно на желанията на клиента.