Продължете към съдържанието

demo

Ако смятате да си сменявате прозорците и се чудите каква дограма да изберете – алуминиева или PVC, то бъдете сигурни, че какъвто и избор да направите, няма да сбъркате. Нашият съвет, обаче, е да се доверите на отличните качества, с които разполага всяка PVC дограма. Съществуват различни видове дограми – трикамерни, петкамерни и т.н. Затова, преди да направите своя избор, е добре да научите някои важни подробности и факти за PVC дограмата, които ще Ви бъдат от полза при избора на стъклопакет. За да Ви спестим часове търсене в интернет, в тази статия ще се опитаме да обобщим накратко най-важните неща, които трябва да знаете за PVC дограмата.

Нека започнем нашия очерк с качествените характеристики на дограмата. Всеки PVC профил разполага с отлични шумо/топлоизолационни свойства, които перфектно изолират жилището и по този начин значително ограничават загубата на топлината енергия и навлизането на неблагоприятни звуци от външния свят. С монтирането на PVC профил ще придадете значително по-представителен външен вид на жилището си. Освен стандартния бял цвят, в който се предлагат PVC дограмите, те могат да бъдат изработени, в каквато цветова гама пожелаете – синя, жълта, розова и т.н. Другото съществено предимство на PVC дограмите, е това, че не се нуждаят от специална поддръжка. Все пак би било добре от време да я почиствате, за да поддържате красивия и вид. Също така, е препоръчително на всеки 3-4 години да смазвате пантите и свързващите елементи, тъй като в противен случай, е възможно да започнат да заяждат или да корозират.

За да можете да се възползвате напълно от гореизброените предимствата на PVC дограмата, обаче ще трябва да си закупите такава от реномиран производител, иначе в противен случай, е възможно да си хвърлите парите на вятъра за нискокачествен стъклопакет, с монтирането, на който няма да усетите разликата между дървените и PVC профилите. Затова, когато си купувате PVC дограмата, гледайте тя да бъде от най-висок клас – “A” – според международната система за качество RAL. За да, е максимално функционална, обаче дограмата трябва да бъде монтирана правилно, иначе в противен случай няма да можете да се възползвате дори на 50 % от изолиращите свойства на дограмата, която сте си закупили. Затова, ако фирмата, от която сте закупили стъклопакета не предлага монтаж, то се обърнете към специалисти, които да се заемат с поставянето на новата и демонтажа на старата дограма.