Продължете към съдържанието

Често ще чуете за ползите от това да спите на пода? Искате ли да знаете какви са ползите и какво може да ви накара да забравите за удобството на матраци, то продължете с темата.

Медиците отдавна са доказали, че сънят на твърди повърхности е много по-здравословен. Нека разгледаме какво се случва с тялото по време на сън на пода.

Гръбнакът остава в хоризонтално положение, като по този начин се образува правилна стойка. Премахват се всякакви болки в гърба, няма чувство на дискомфорт. Разберете някои научни факти за здравословен живот.

Има естествена тялото и равномерно разпределение на налягането. Тогава таза не се натоварва от целия товар.

Подобрява функционирането на венозната система. Тялото получава достатъчно кислород, така че органите да започнат да работят по-добре, това е тяхното постепенно подмладяване.

Благодарение на правилната позиция на тялото, има максимално възможно възстановяване след тежък ден. На сутринта се чувства прилив на енергия, стабилизирани умствени възможности, настроението също се покачва.

Сънят на пода прави въздуха в помещението по-наситен. Концентрацията на кислород е много по-висока, отколкото в средата и горните нива на сградата. Затова сънят, ще бъде много по-ефективен, а кръвообращение подобрено.

Когато се подготвяте да спите на пода трябва още:

Пълно почистване на пода;

Поставяне на твърда подложка;

Оправянето на леглото ще е ежедневно, дори да е на пода;

Ако прозорец или вратата са близко разположени е желателно да ги затваряте.

Може за първи път сънят директно върху пода да създаде малко дискомфорт – неспособност да се заспи веднага. Понякога това стресиращо за организма състояние оставя умората в мускулите, но за кратко. Вижте още за елегантността не е само въпрос на личен избор. Когато сънят на пода е в съчетание с удобния матрак, усещането ще е за най-пълноценната почивка.