Продължете към съдържанието

Питали ли сте се защо сънуваме, какво значат сънищата и винаги ли ги имаме/ Нека се спрем на някои доказани случаи и изследвания направени над съня в съвременните решения в съвременния свят.

Пророчески сънища

Има сънища, чиято поява е трудна да се обясни. Тя се повява с по-високата нервна активност. Всеки един от нас чували за пророчески сънища. Те не са свързани с реалността, но могат да предскажат бъдещето. Зигмунд Фройд смята, че нашето подсъзнание е свързано със сънят. През свободното време, цялата информация, която попада в мозъка подкорието и не остана реализиран от нас се озовава именно в този деликатен момент. Днес компанията работи активно в тази област, но учените не са успели да отговоря на прости въпроси: защо човек сънува еротични сънища, ако основанието не се нуждае от това.

Други пъзели свързани със съня сочат матраци и още:

Не може да се разреши загадката защо някои хора виждат цветни сънища, а други сънуват в черно и бяло. Обратно през 1942 г. е проведено изследване, което установява, че някои от отговорите свързани със съня се дължат именно на тези „без нюанси“. Това събужда интереса за учените, но през 2003 г., по време на подобрения опит в Калифорния, беше установено, че респондентите просто описват различно сънищата. Учените казват, че хората по време на сън, не отдават внимание на цветовете, или забравят, когато се събудим.

Защо хората не сънуват? Не е тайна, че някои хора не сънуват изобщо. Отговорът на този въпрос все още не е намерен. Според изследователите на сънища, човек сънува на всеки половин час. И този факт се потвърждава и от ЕЕГ на мозъка. Човек винаги сънува, когато спи, но невинаги помни. Това е така, защото някои от фазите минават доста бързо.

Защо хората сънуват ярки сънища? Отговорът също лежи в равнината на бъдещите открития, но можем да кажем днес, че ако човек спи през нощта своевременно, неговите сънища и всичко е в ред. Понякога емоционалната тежест, умора, стрес, преумора могат да доведат до много здрав сън. Човекът е една голяма част от съня в дългосрочната си фаза, в която няма никакви сънища.

Не е известно колко дълго сънува мистерия и такава ще се покрива с тъмнина. Но за любопитните хора, които имат специални сънища, могат да отговорят на въпроса, какво означава сън. Изследването на това явление се предполага да отнемат много повече години.