Продължете към съдържанието

demontajii

Ако разполагате със стара и вече непотребна офис техника и се чудите какво да я правите, то нека Ви дадем няколко полезни съвета, от които може да се възползвате и да решите проблема си с ненужното офис оборудване, което само заема място и събира прах в някой склад или мазе.

Първият вариант, е да се обадите на някоя фирма, която да се погрижи за изхвърлянето на офис техниката и обзавеждането. Това може би, е най-лесния вариант – с едно обаждане по телефона, Вие си решавате проблема за секунди, като единственото нещо, което се изисква от Ваша страна, е да посрещнете работниците или да ангажирате човек, който да им покаже кои мебели трябва да вземат. Това, обаче ще Ви струва пари и ако не можете да си позволите ангажирането на фирма, която да се заеме с тази задача ще трябва да помислите за други възможности.

Ако разполагате с повече свободно време и имате необходимото желание, може да дарите офис техниката си на някое училище или социален дом, който със сигурност ще се зарадват на направеното от Вас дарение. Разбира се, тук става дума за компютри, принтери и всякакъв друг вид хардуер, който вече, е остарял и не отговаря на нужните изисквания и критерии за Вашата работа, но въпреки това все още работи и може да се използва пълноценно.

Третият вариант, е да се заемете сами с изхвърлянето на офис техниката. Той ще Ви излезе най-евтин, но ще Ви коства доста време и усилия. Освен това ще Ви бъде нужен и подходящ товарен автомобил, който да може да събере цялата офис техника на един курс.

Разбира се съществува и четвърти вариант, при който не изхвърляте офис техниката и я оставяте в склада или в друго помещение, където да не пречи, но все някога ще трябва да се погрижите за нея, така, че най-добре вземете мерки веднага и не отлагайте проблема за след време.