Продължете към съдържанието

Кърти, чисти и извозва„Кърти, чисти и извозва“ е една от най-най-най познатите услуги на нашия пазар. Може би не само у нас, но и по целия свят. Честно казано не знам как се нарича тази услуга в другите страни и дали тя не носи същото наименование, но съм сигурен, че много хора у нас са чували за т.нар. услуга и общо взето знаят какво представлява тя.

В действителност обаче, дали това е така? Може би, ако направим едно проучване или анкета по тази тема ще намерим отговор на въпроса, но според моите лични убеждения, с които съм останал от контактуването ми с други хора по тази тема, то много от тях си мислят, че знаят какво представлява услугата, но действителността е съвсем друга.

Разбира се, далеч съм от мисълта да Ви обяснявам, че това е някаква свръх сложна наука, за която се изискват едва ли не академични знания в сферата на строителството, но в интерес на истината не е чак толкова „лесно и просто“ , колкото навярно си мислите. Ако беше така, нямаше да има различни услуги от типа на – къртене на плочки, къртене на бетон, къртене на стена, къртене на балкон и т.н. Услугата просто щеше да носи наименованието „къртене на всичко“ и щеше да има една „стандартна цена“, която да се предлага.

За да се наричат така тези „услуги“ си има причина и тя се крие в това, че за къртенето на всеки строителен обект или материал си има „определени тънкости и хитрини“, които спомагат за неговото по-лесно и безопасно изкъртване. Именно поради тази причина зад наименованието „Кърти, чисти и извозва“ се крият още няколко десетки вида услуги, които всъщност представлява т.нар. услуга „къртене“. Колкото до останалата част от името на услугата – „чисти и извозва“. То името подсказва за всичко – става дума за почистване на строителните отпадъци, които ще се образуват след приключване на работа и тяхното извозване до сметището за депониране.

Надявам се, че сте обогатили малко знанията си относно „Кърти, чисти и извозва“ услугите и сега сте с една идея „по-информирани“ по темата и съвсем спокойно може да претендирате, че знаете какво представлява тя!